
Pleva
Medovina z Potštejna zrající v dubovém sudu po Medovci
Poctivá potštejnská medovina půl roku zrající v dubovém sudu po Medovci. Sladce voňavá chuť vanilky
- Česko
- CZ1530/M
- 0,5 l
- skladem
Přehled posledních novinek v katalogu a nabídce degustačního klubu Medovinárny
Poctivá potštejnská medovina půl roku zrající v dubovém sudu po Medovci. Sladce voňavá chuť vanilky
Medovina smělé chuti (a barvy) zralých višní. Chutná skvěle na ledu i lehce ohřátá. Ze zralých a voňavých višní z vedlejší vsi
Německá švestkovo-vanilková medovina vyráběná studenou cestou ze švestkovou šťávou a pravou vanilkou. Medovina má svěží aroma, je příjemně sladká, s jemnou hořkostí.
Německá medovina s černým rybízem kvašená za studena. Okouzlí příjemnou charakteristickou vůní rybízu, v chuti je sladká, krásně ovocná, s velmi jemnou kyselinou a lehkou trpkostí dává komplexní chuť.
Německá medovina vyrobená studenou cestou s jablečným moštem a vánočním kořením. Velmi dobrá je ohřátá, ale i vychlazená může být osvěžující. Vánoční aroma, v chuti příjemně sladká, s jemně kyselými tóny.
Německá medovina kvašená za studena s marakujou se vyznačujer velmi silnou typickou ovocitou vůní a vyváženou sladko-kyselou chutí s jemnou hořkostí v závěru. Osvěžující na léto.
Německá medovina vyráběná studenou cestou s jahodami, chilli a zázvorem. Výrazné aroma jahod s podkresem zázvoru. V chuti sladká chuť šťavnatých jahod s příjemným podkresem štiplavé chuti zázvoru a chilli. Ohnivým drakem se tedy úplně nespálíte :)
Německá medovina vyráběná studenou cestou ze svízelem a černým bezem. Světle zelené brčálové barvy a vynikajího intenzívního aroma a chuti, která u medoviny hodně překvapí. Opravdová rarita.
Německá přírodní medovina vyrobená studenou cestou kvašením španělského kaštanového medu. Upoutá již svojí hlubokou charakteristickou vůní, v chuti je ale medovina nahořklá a spíše polosuchá než sladší.
Ódin je staroseverské jméno boha germánského a severského panteonu, zejména v severských pramenech vystupuje jako hlavní bůh náležící ke skupině bohů zvaní Ásové (Æsir). Tento bůh byl nicméně znám a uctíván patrně na celém území obývaném Germány.
Freya v překladu znamená „Milovaná“ je v severské mytologii krásná bohyně, která je stejně jako její otec Njörd a její bratr a milenec zároveň Frey z rodu Vanů. Je označována jako bohyně plodnosti a úrody, lásky, krásy, války, čarodějnictví.
Thor Hromovládce je druhý nejdůležitější bůh severské mytologie. Thor je ze severských bohů nejsilnější. Mezi jeho atributy patří rudé vlasy a vousy, kladivo, opasek síly Megingjörð, železné rukavice Járngreipr a vůz tažený kozly.
Loki (také Lopt) je bůh ze severské mytologie. Je to bůh lsti, falše a mnoha jiných špatností. Vyniká také vysokou inteligencí a vypočítavostí. Loki, který byl původem obr, uzavřel s bohem Ódinem pokrevní bratrství a byl přijat mezi Ásy.
Ovocná medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy vyrobená spolu s višňovou šťávou. Medovina je polosladká s jemným nádechem višní.
Příjemně sladká medovina Doble Miel z pomerančových květů obsahuje dvakrát více medu použitého pro kvašení než původní Odinův recept. Je svěží dobře pitelná s výjimečnou exotickou vůní i chutí.
Suchá melomela pyment, ročník 2018. Medovina je vyrobena z hroznů Donfenderu a květového medu. Buket má lehce dřevitý, chuť je výrazná s tóny dřeva a vanilky , dochuť je dlouhá po hořké čokoládě.
Medovina s přírodním ořechovým aroma
Vynikající medovina vyrobená s pravou vanilkou. Příjemná decentní vůně a chuť vanilky. Velmi vyvážená a jemná medovina, akorát na zimu nebo Vánoce.
Medovina nazvaná po severském bohu. Baldr je syn Odina a bohyně Frigg. Je uctíván jako bůh světla, krásy a čistoty, ale byl také vnímán jako strážce a ochránce.
Oblíbená aromatizovaná mandlová medovina. Aroma a chuť mandlí je příjemně pikantní a dodává medovině sváteční osobnost.
Limitovaná edice medoviny je vyrobena z nejlepších druhů slovenského medu, voňavých bylin a koření. Medovina vzdává hold jednomu z nejvýznamnějších skladatelů v dějinách hudby, který navštěvoval obec Dolní Krupou, kde se vyrábí medovina Apimed.
Medovina s příchutí višně je vyrobená alkoholovým kvašením z květového včelího medu. Jemným doladěním aromatu cherry dostává medovina osvěžující ovocný nádech.
Medovina s příchutí mandle je vyrobená alkoholovým kvašením z květového včelího medu. Čistá medová chuť a vůně je doladěna přírodním výtažkem mandle.
Medovina s příchutí vlašského ořechu je vyrobená alkoholovým kvašením z květového včelího medu. Čistá medová chuť a vůně je jemně doladěná aromatem vlašského ořechu.
Norská velmi sladká ovocná ostružinová medovina
Norská medovina je poctou složitému duchovnímu světu Vikingů. Vyrábí se bez vody, pouze s tmavými bobulemi a medem – a samozřejmě s malou dávkou medového kouzla. Seidekunst je komplexní, sladký, ovocný a intenzivní.
Norská sladká višňová medovina
Glød je norská vánoční medovinová verze svařeného červeného vína. Medovina je opravdu příjemně lahodná vyvážená a krásné spojuje přirozené třísloviny červeného vína se sladkostí medu dokreslenou vánočním kořením.
Suchá svěží medovina s rebarborou vyrobená na počet bohyně lásky a plodnosti. Je kyselejšího citrónového základu s velmi jemnou hořkostí.
Polosladká svěží medovina s černým čajem, zázvorem a citronem. Svěží vůně a jemné vyvážené a dlouhé chuti
Velmi sladká norská melomela vyrobená po vzoru tradičních norských vaflí s borůvkovým džemem.
Tmavá medovina lesního medu z Irska zrající v sudech po whisky z Midleton Distillery
Za studena vyráběná medovina jenom z medu a malin. Velmi sladká medovina, která je ale vyvážená příjemnou kyselinou i jemnou hořkostí a trpkostí v dochuti.
Velmi sladká opojná borůvková medovina kvašená z medu a borůvkové šťávy bez tepelné úpravy.
Limitovaná edice zázvorové medoviny s jemným kořenitým až pikantním podtónem. Tato medovina je vyrobena kvašením z voňavého květového medu a šťávy příjemně pikantního zázvoru, spolu s citrónovou lahodně kyselou šťávou.
Sladká přírodní medovina pro slavnostní příležitost. Vařená medovina ze směsi různých medů a medných plástů. Buket je výrazný po lesním medu, chuť je plná, lahodná se svěží kyselinkou. Medovina je výtečná i ohřátá.
Středně sladká medovina metheglin, je vyrobena studenou cestou z květového medu a květů bezu. Buket je medový, chuť je svěží, jemně bezová. Dochuť je dlouhá po bezových květech.
Středně sladká medovina metheglin, je vyrobena studenou cestou z květového medu a vanilkových lusků, zrání dovršila v barikovém sudu. Buket je dřevitý, chuť je sladká, medová s příjemnými dřevitými tóny a svěží kyselinkou s vanilkovou dochutí.
Polosuchá přírodní medovina, ročník 2017, je vyrobena ze směsi tmavých a květových medů studenou cestou. Posledních 18 měsíců ležela v sudu. Chuť je lehce hořká s tóny medu, s dochutí po vlašských ořeších.
Polosladká, přírodní vařená medovina, ročník 2020. Medovina je vyrobena z melecitózního lesního medu ze stanovišť v Chřibských lesích. Chuť je plná, harmonická po lesním medu s dlouhou dochutí. Medovina je výtečná i ohřátá.
Sladká tradiční medovina s vřesovým medem. Díky zrání na sudu ex-Kilchoman whisky zdědila krásnou kouřovou kvalitu. Je to perfektní medovina pro milovníka Islay a krásný úvod do složitosti rašelinové whisky v dostupnějším médiu.
Klasická belgická medovina kvašená z pomerančového medu. Gravitas je jednou z „tradičních“ medovin. Při výrobě se tedy používala pouze voda, med a kvasnice. Bez přídavku ovoce nebo koření.
Belgický Original Sin V.3.0 je třetí šarže jablečné medoviny. Byla vyrobena mimo jiné z organické jablečné šťávy z Reine des étoiles, Belle de Boskoop, Joseph Mulsh, Golden Delicios a Jonathan. Všechno jsou to staré odrůdy.
Syn broskve! je velmi vydařená belgická broskvová medovina. Roční zrání na sudu po ex-meruňkové pálence.
Základem této belgické medoviny kategorie Braggot je sladká tradiční medovina ze slunečnicového medu a hustý (taaaaak hustý…) stout. Oboje se spojí a dá zrát do sudu po Jamajském rumu.
Rosé de Brabant, yay! je nízkoalkoholická lehká medovina kvašená ze slunečnicového medu spolu s lesním ovocem a ostružinami.
Belgická medovina Sanguis Imperatoris je ovocná medovina vyrobená fermentací jablečno-hruškové šťávy s medem, do které je následně přidán černý rybíz, kaštanový med a vanilka.
Belgická medovina 4 roky vyzrálá ve dvou sudech! Tato medovina je extra speciální, protože zrála ne méně než 4 roky v různých sudech po whisky a poté zrála dále v sudu po bourbonu.
Černorybízová belgická medovina zrající v sudu od francouzského červeného vína. Ne méně než 1000 gramů/l černého rybízu (černý rybíz) a hodně medu. Po vzoru některých slavných medovin z USA.
Černorybízová belgická medovina zrající v sudu od červeného vína.
Černý rybíz, maliny a spousta slunečnicového medu jsou ingrediencemi první belgické medoviny značky De Mederie. Zrála v dřevěných sudech. Odkazuje na desku Red Hot Chili Peppers, oblíbené album medovinaře Jorreho z De Mederie.
Nízkoalkoholická jemně perlivá norská medovina je výsledkem spolupráce s přáteli z Augustowska Miodosytnia v Polsku. Spojili jsme síly a vyrobili osvěžující moderní medovinu z velmi tradičních surovin.
V Mjøderiet dělají megamix každý rok. Jedná se o unikátní směs různých medovin a/nebo přísad, se kterými pracovali po celý rok. Poté do směsi přidají další ingredience a ochutnávají, dokud se neshodnou, že je lahodná.
Poctivá potštejnská medovina kvašená z květových medů a zrající půl roku v sudu po rumu z Fiji. Opojné tóny rumu a sladkého dřeva
Méně sladká slovinská medovina je vyrobená studenou cestou z květových medů a zralých višní. Nabízí živou a svěží višňovou chuť vyváženou přirozenou sladkostí.
Medová vůně a chuť upoutá u této originální medoviny vyráběné za studena z beskydských medů.
Jednodruhová medovinka Original Dr. Bojda
Hořko-sladká chuť originální, bylinkové a za studena vyráběné medoviny výjimečně vhodná ke zklidnění zažívání jako digestivum.
Archivní přírodní medovina vyrobená studeným procesem, zachovává veškeré živiny obsažené v medu. Neobsahuje konzervanty a jiné chemické látky. Medovina byla založena v roce 2013.
Znamenitá vůně a chuť medoviny z akátového medu je zážitkem, který si žádný příznivec dobré medoviny nenechá ujít.
Lehké kyselinky připomínající révová vína spolu ostrou chutí černého rybízu znamenitě vyvažují medový nápoj.
Španělská sezónní nízkoalkoholická medovina vyrobená s rybízem a malinami. Tato limitovaná řada je jedním z nejlepších výsledků výrobce a bude k dispozici pouze do vyprodání zásob!
Španělská osvěžující sezónní medovina z hrušky a jablka dokonale spojuje jemnost nízkoalkoholických medovin s příchutěmi typickými pro tradiční medoviny. Speciální letní limitovaná řada 2024.
Bylinnou medovinu vyrábíme dle tradiční receptury za studena z medu našich včel. Med nevaříme. Tato medovina byla obohacena o přírodní malinovou šťávou a následně dlouhou dobu zrála v sudech. Její lahodná ovocná chuť vás příjemně osvěží.
Bylinnou medovinu vyrábíme dle tradiční receptury za studena z medu našich včel. Med nevaříme. Tato medovina dlouhou dubu dozrávala společně se směsí bylin a koření. Její chuť je jemná, příjemně po bylinkách nahořklá.
Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s dubovým barikovým dřívím, které přidává na intenzitě medové chuti s nádechem dřevitých tónů.