Trelleborgy byly skandinávské kruhové pevnosti a Mjødgård se touto medovinou pokusil vytvořit nápoj, který by válečníci mohli pít při významných příležitostech. Jedná se o sladkou jablečno-bezovou medovinu, kde sladkost vyvažuje vyšší kyselost.
Při tvorbě této medoviny se k medu přidala jablka a bezinky, aby vznikl osvěžující, sladký a zároveň lehce kyselý nápoj příjemné červené barvy.
Ve vůni je cítit ovocné aroma, v němž diskrétně prosvítá medová hloubka. Ovocný nádech přechází do chuti takřka vínovým dojmem. Sladkost zůstává plná a výrazná, ale krásně ji vyvažuje kyselost a jemně kořeněný dotek v dozvuku. Tato medovina tak může sloužit jako zajímavá alternativa k tradičnímu portskému vínu typu ruby.
Díky vysoké kyselosti se nejlépe hodí ke slaným a tučným pokrmům: solenému vepřovému masu či Æbleflæsk (restovaný bůček s jablky), k vánoční huse, uzené šunce a lososu. Jako dezert je možné ji podávat k jablečné buchtě nebo koláči a k modrým sýrům typu Danablu či Stilton.
Podávejte lehce vychlazené, při 8–10 °C.