Věčná medovina je představa toho, jakou medovinu mohla v dávných dobách vařit völva – severská věštkyně. Věčná proto, že nikdy nekončí. Do každé nové várky se přidává část předchozí a nápoj je stále znovu oživován vodou, medem, bylinami, výhonky a ovocem.
Má výrazný profil sladkosti – opravdovou DNA Mjødgårdu. Kyselost jí dodává nezralý angrešt, zatímco jablka přinášejí přirozenou sladkost. Množství planých bylin, například hloh, řebříček, smrkové výhonky a mladé čerstvé výhonky z keřů s bobulemi, vytváří komplexní, kořeněnou chuť. Celkový dojem uzavírá jemná hořkost vlašských ořechů.
Na stole se skvěle hodí k salátům, rybám i masu. Výborně doplňuje méně sladké dezerty a pečivo. Skvěle ladí se zrajícími sýry, jako jsou Comté, Prästost, Vesterhavsost nebo čedar, a také s ovocem jako meloun, datle či karamelizované fíky.
Podávejte lehce vychlazené, při 8–10 °C.