Voňavá višňová medovina
„Když jsme na jarmarku ve vedlejší vsi objevili voňavé a krásně zralé višně, hned nám bylo jasné, že je tam nemůžeme nechat. Oproti třešním jsou višně aromatičtější a mají o něco větší říz, a protože třešňovou medovinu jsme si oblíbili, lákalo nás vyzkoušet naložit do medoviny také višně. Nepřeháním, když napíšu, že nám výsledek vyrazil dech – višňová medovina báječně voní, chuťově je úžasná a na jazyku zanechá lehkou vzpomínku na poctivý kompot, který zavařovala naše babička. Nemůžeme se rozhodnout, jestli lépe chutná v pokojové teplotě nebo vychlazená, určitě vyzkoušejte obě varianty. A musíme vás varovat, pije se sama!“
Višně si s medovinou náramně rozumí
Tuto medovinu si užijí nejen milovníci višňovky a višňových pralinek. Oproti třešním jsou višně chuťově o trochu „drzejší“ a jejich šťavnatost se s medovinou krásně doplňuje. Višně dozrály na sluníčku a čerstvém vzduchu nedaleko naší vsi. Do medoviny jsme je naložili celé – i s peckami. Po vykvašení jsme úžasně voňavou medovinu s nádhernou narudlou barvou převzatou z višní ochutnali a spokojenost s výsledkem byla veliká. Ale narazili jsme na zajímavé dilema.
Smělá chuť višní dvakrát jinak
Každou novou medovinu totiž vždy poctivě degustujeme a zjišťujeme, v jaké podobě nejlépe vynikne její jedinečnost, abychom vám mohli doporučit, jak si ji nejlépe vychutnat. U višňové medoviny se však nemůžeme rozhodnout, jestli chutná lépe vychlazená, nebo v pokojové teplotě. Co myslíte vy?
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy, můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.