medovina

přírodní

bragot

melomela

cyser

Historie

The Blacksmith's Meadery je tradiční medovinařství ze Schilde u Antverp. Kdysi začínali (stejně jako mnoho jiných řemeslných pivovarů) jako nadšenci. Co ale nečekali, že se jim jejich koníček tak rychle vymkne z rukou. V roce 2016 byl učiněn krok k založení vlastní společnosti. Medovina je stále okrajovým produktem, ale každým rokem vidíme, že poptávka po ní rychle roste. V The Blacksmith's Meaery používají pouze ingredience nekompromisní kvality. To se samozřejmě promítá i do kvality produktu. S kolegy již vyhráli řadu mezinárodních cen. Protože ne každý má rád stejné věci, snaží se v Blacksmith's poskytnout něco pro každého. Naše medoviny sahají od těžkých, masivních ovocných bomb až po jemné, suché klasické medoviny. Skutečnost, že se veřejnost těší z těchto produktů, se odráží v našem skóre Untapp'd. The Blacksmith's Meadery je aktuálně v první dvacítce belgických pivovarů. (skóre 3,91 dne 28. března 2022) Co vlastně The Blacksmith's Meadery vyrábí? - klasická medovina (med, voda, kvasinky) - melomela (med, ovoce, voda, kvasinky) - metheglyn (med, bylinky/koření, voda, kvasinky) - pyment a cyser (hroznová nebo jablečná šťáva, med, kvasinky) - braggot (med, slad, kvasinky -> tato medovina je velmi podobná pivu a jako taková se často prodává. Ve výrobním procesu obou nápojů je však obrovský rozdíl… V The Blacksmith's Meaery se snaží nabídnout každému něco. Od těžkých, hutných, sladkých dezertních medovin až po suché ovocné medoviny. Medoviny z The Blacksmith's Meaery dostávají čas na fermentaci a zrání. Používají pouze med z EU. Díky přísným pravidlům a kontrolám, které platí, si můžete být vždy jisti, že jejich medoviny jsou vyrobeny z přírodního medu a že podvodný med, s jakým se občas setkáváme v Asii a USA, nikde nenajdete. Pro korekci chuti nebo barvy se nepoužívají žádné chemické přísady. Jediné, co do medovin přidávají, je malá dávka siřičitanu (méně než polovina toho, co najdete v komerčních vínech), abychom poskytli optimální ochranu před oxidací a náhodným rozkvašením v láhvi.

Výroba medoviny

Vyrábí v malém měřítku v nádobách o objemech 120 a 300 litrů. Od roku 2020 se přestěhovali do většího zařízení s prostorem na dozrávání v sudech.