Otevírací doba - vánoce 2019
Kromě Silvestra a svátečních dní má Medovinárna otevřeno všechny běžné dny.
Starší již neaktuální novinky Muzea medoviny
Kromě Silvestra a svátečních dní má Medovinárna otevřeno všechny běžné dny.
Přátelé Medovinárny, od zítřka máme opět běžnou otevírací dobu a nově vás očekáváme i v pondělky. Výhodný nákup pondělí+sobota. Více se dočtete dále..
Exkluzívní ochutnávkou oslavíme 3 roky od otevření našeho jedinečného podniku. Pojďte si připít na naše i Vaše úspěchy. A pokud nejste z Prahy, objednejte si medovinové šáňo výjimečně výhodně až domů!
Tento týden začneme u nás inventurou a budeme mít v úterý zavřeno. Příští týden, tedy od 21. do 25.5., si ale naplánujte cestu na ochutnávku medovin z polského medovinařství Pasieka Jaros.
Tento týden můžete ochutnat přes 10 různých medovin z druhových medů, tak se u nás zastavte.
Degustace slovinských medovin byla původně naplánována jen na 3 dny, což se ukázalo jako velmi krátké a proto ji prodlužujeme o celý další týden. Zároveň si můžete domů objednat degustační set za výhodnou cenu!
Asi nikdo z vás si nedokáže představit oslavu bez bublinek a sektu. Ale co když nastala příležitost vybrat něco opravdu výjimečného? Medovinové šampaňské je rarita výjimečné chuti, které propadnete velmi rychle.
Únor nebude suchý, ale nabitý velmi sladkými degustacemi. Máme tu několik zahraničních medovin, které jste ještě nekoštovali a jiné si po delší době společně připomeneme.
Přeji nádherné Vánoce vám všem, zejména těm, kteří máte rádi poctivou medovinku. Zároveň chci poděkovat a vážíme si toho, že jste si vybrali náš obchůdek a bar jako její zdroj v letošním roce:)
Dnes dopoledne je poslední námi garantovaná možnost odeslání vašich zásilek z našeho e-shopu.
Minulý týden jsme přesáhli počet 500 členů našeho Klubu přátel Muzea medoviny a tak to pojďme oslavit v rámci medového předvánočního večírku.
Dlouho jsme čekali, jak nastavíme naši novou nabídku pro všechny, kteří chtějí medově oslavit své narozeniny a v souvislosti se slovinskými šumivými medovinami mi to došlo. Jasně šáňem z medoviny!
Od října jsme prvními oficiálními dodavateli prvotřídních slovinských medovin a šumivých medovin ("šampaňského" z medoviny) a při té příležitosti pořádáme několik degustačních večerů.
Poprvé oficiálně nabízíme za studena vyráběnou medovinu Jiřího Slámy, stáčenou anebo ohřívanou. Současně upozorňujeme, že pátek 28. a sobotu 29.9. máme zavřeno.
Doplnili jsme zásoby mnohých medovin, z Nové Říše, z farmy Nosek, medoviny "s medvídkem" od p.Bašty a rozšířili i nabídku medů. Medoviny mandlové a ořechové již opět jsou..
Na konci června oslavíme společně 2 roky od otevření naší prodejny s barem, speciální oslava bude probíhat dokonce 2 dny. Tuto neděli se navíc můžete přidat i na výlet za výrobci a proložit to i trochou turistiky či sportem.
Mám tu nabídku pro vás milovníky medoviny na několik zajímavých akcí.. čtěte pozorně.
Je máj, lásky čas a jestli váháte, zda si dát sklenku vína nebo medoviny, tak tu máme dokonalé řešení.
Z Moravy jsem vám přivezl k ochutnání originální Medové pivo Kvasar přímo z minipivovaru v Senticích a také jsme se minulý týden přizpůsobili horkému jaru a mícháme opět naše originální mojita z medoviny.
Vzhledem k vašemu rostoucímu zájmu o kvalitní medovinu, který nás obrovsky těší, prodlužujeme prodejní dobu Medovinárny a zařazujeme nové položky do naší nabídky.
Z provozních důvodů máme nyní otevřeno jen od středy do soboty. Hledáme novou prodavačku. 2 košty, které byste neměli minout. A hledáme zajímavé recepty na dochucení horké medoviny.
Přeji vám všem hodně zdraví a úspěchů v novém roce 2018. Ať se vám daří plnit si své sny, jako nám tento obchůdek s medovinou!
Do vánočních svátků zbývají necelé 3 týdny a věříme, že navštívíte naši prodejnu a vyberete z naší široké nabídky medových dárků. Do prodeje jsme zařadili i mnohé nové zboží. Otevíráme již v 13 hodin!
Představujeme vám zcela jedinečnou degustační knížku, pomocí které můžete celý rok za zvýhodněnou cenu koštovat až 100 druhů medovin. Do vánoc je v prodeji za velmi výhodnou cenu! Vhodné i jako dárek pro milovníka medoviny.
Od úterý do soboty proběhne další speciální degustační týden zaměřený na zahraniční medoviny. Tentokrát si vychutnáme slovinské medoviny v klasické, ale i šumivé podobě.
Od středy 28.9. do úterý 3.10. budeme nabírat síly na předvánoční (už!) sezónu a celý tým Muzea medoviny si jede odpočinout z města a proto vám nabízíme speciální nákup medoviny na blížící se prodloužený víkend, který si můžete užít s lahodnou medovinou.
Od úterý 19.9. do soboty 23.9. vám nabídneme rozšířenou kolekci ovocných medovin během akce nazvané Bobulkování. Ochutnáte také několik novinek, ale i medoviny od nekomerčních výrobců.
Celý tento týden od úterý 29.8. do soboty 2.9. věnujeme medovým pivním speciálům ze všech koutů Česka, ale i zahraničí. Čeká vás ochutnávkový set , ale i kaštanomedové pivo přímo na pípě u nás na prodejně.
Již zítra nás najdete na Vyšehradě na největším čajovém festivalu Čajomír a hned od úterý můžete zavítat do Medovinárny a vychutnávat desítky polských medovin. Máme pro vás další výrobce a vzorky z jihovýchodního Polska!
Celý srpen koštujeme medová piva, abychom na konci měsíce mohli představit ty nejlepší z nich v rámci Týdne medového piva.
Připravili jsme pro vás na zbytek léta několik hodně zajímavých tématických degustačních týdnů, které byste neměli minout.
Tento týden máte příležitost ochutnat nové medoviny, které plánujeme zařadit do nabídky a také se zúčastnit další jedinečné ochutnávky domácích medovin.
Tento týden otevřeme medoviny, které běžně nejsou v nabídce. Jedná se o archívní medoviny, které zrály více jak 3 roky anebo dozrávaly v dubových sudech, a díky tomu získaly opravdu výraznou chuť.
Největší medovinová akce letošního roku právě probíhá. Do soutěže o Medovinu roku bylo přihlášeno 70 vzorků. Šampionem soutěže se stala medovina ze Zahrádky od Tomíků.
Muzeum medoviny spolupořádá soutěž tradičních medovin, která proběhne začátkem května v Brně. Jedná se o první velkou celostátní soutěž důsledně zaměřenou na tradiční výrobu.
Rozhodli jsme se na předvelikonoční týden ponechat exkluzivní ochutnávkovou přehlídku slovenských medovin. Stále je ještě možné ochutnat přes 40 druhů.
Již v úterý večer 4. dubna se rozběhne největší degustační akce slovenských medovin, která kdy v Praze proběhla.
V úterý 28.3. od 18:00 se koná další řízená degustace s výrobcem a tentokrát přijede otec a syn Slámovi. Poprvé u nás představí i svoji novou medovinu vyráběnou výhradně studenou cestou.
Za 2 týdny propukne největší degustační akce slovenských medovin v ČR. Už nyní víme, co všechno ochutnáte a sami se nemůžeme dočkat.
Máme spoustu novinek, které bychom vám chtěli napsat, ale nenacházíme čas vám dávat vědět. Všem nám poslední měsíce sebralo spoustu času a energie nasazování EET a nakonec nám nová technická řešení práci hodně zkomplikují. No co se dá dělat. Dám si pohárek třeba té nové přibyslavské...
Připomínáme všem milovníkům medoviny, že jen tyto 4 dny od středy do soboty máte příležitost ochutnat z 18 druhů polských medovin.
Vážení přátelé Muzea medoviny, naši zákazníci, výrobci medovin a včelaři, průvodci, obchodní partneři a náhodní kolemklikající příznivci všeho medového. Přejeme Vám krásné vánoční svátky, prožité podle vašich představ.
Chceme vám připomenout, že ve čtvrtek máte výjimečnou příležitost setkat se u nás osobně s výrobcem Tradiční slovenské medoviny.
S medovinami poslední měsíce poznáváme krásné končiny naší vlasti a našich nejbližších sousedů. Tentokrát si uděláme medový výlet na Slovensko do Topolčianek.
Léto již definitivně skončilo a pokud se chcete trochu ohřát, tak zde máte tip na jednu Hřebečskou medovinu, kterou si rozhodně oblíbíte.
Dlouhá staletí zpátky se medoviny vyráběly samozřejmě jen z přírodních surovin, převládalo vaření medoviny a medovina nemohla zrát jinak než v dubových sudech. Dneska málokdy najdete medovinaře, který tradice dodržuje tak důsledně.
Po dlouhých měsících rekonstrukcí a ladění interiérů jsme 27.6. konečně otevřeli první fázi celého projektu - specializovanou prodejnu medovin a včelích produktů.
Zveřejnili jsme aktuální katalog medovin v našem muzeu
Měli jsme možnost zúčastnit se hodnocení soutěže domácích nekomerčních výrobců medovin.