medovina

přírodní

metheglin

melomela

medové pivo

medový cider

dárkový balíček

Historie

Společnost Včelco byla založena v roce 2007, již následující rok získali 1. medaili na Mazer Cup. Do roku 2008 byla medovina vyráběna vařená, od roku 2009 nevařená.
Včelovina je od roku 2007 ze stejného složení medů.

Výroba medoviny

Na rozdíl od většiny medovin kvasí Včelovina při nízkých teplotách kolem 17 °C. Výroba za studena je náročnější, avšak odměnou za trpělivost je, že se v nápoji lépe zachovají chuťové nuance medu.

Včelovina je výsledek dlouhého experimentování s medem. Důmyslnou chuť, kterou nenajdete nikde jinde, jsme získali smícháním třech různých druhů medu. Jejich vyvážená kupáž je základem budoucí chuti a aroma Včeloviny. Při výrobě Včeloviny nepoužíváme chemické konzervanty, aroma ani barviva. Základem je med, voda a mistrovství včelařů. Při výrobě používáme čistou pitnou vodu z oblasti Malých Karpat, která je čtyřnásobně filtrovaná a s vhodným poměrem minerálů. Nebylo to lehké.

Než jsme našli kvasinky, které podávají excelentní výkon, vyzkoušeli jsme až 34 nesprávných druhů. Nakonec se osvědčil třicátý pátý kmen v pořadí. Latinské jméno Saccharomyces cerevisiae si asi nezapamatujete, ale dlouho si budete pamatovat chuť, kterou díky němu Včelovina má.

Komerční výrobce