Medovina vzniká kvašením slunečnicového medu za použití speciálních kvasinek. Při výrobě se nepoužívá tepelné úpravy a tím je zaručeno zachování významných látek včelího medu. Slunečnicové víno má výraznou sladovou chuť. Prvopočátek této chuti je v poměrně velikém množství pylu, který tento med obsahuje. Má trpce hořko sladkou chuť. Ta se objevuje i v této medovině. Proto se chuť nedá posuzovat ihned po prvním doušku, ale až minimálně po třetím. Právě toto chuťové pohlazení způsobí, že doušek sklouzne do hrdla až příliš lehce a zanechá po sobě jemně nahořklý dozvuk, který láká k dalšímu doušku.
Neobsahuje žádné konzervační látky, barviva a příchutě.
Případný sediment je přirozenou vlastností.
Každé kvašení (šarže) má originální chuť, která je závislá především na druhu použitého medu. Medovina z slunečnicového medu je vyráběna podle původní receptury.
Tato medovina je vyrobena pouze z slunečnicového medu.