V posledním e-mailu jsem na vás navalil tolik novinek, že je hodně složité se v nich vyznat a hlavně je hodně složité si vybrat bez ochutnávání. Ale když ještě chvíli vydržíme, už vidím medovinu na konci tunelu a obnovíme ochutnávky. Je to prostě tak, že většina výrobců nachystala novinky na vánoce, kdy se medovina nejvíce prodává. Současně se ale nabídka Medovinárny rozšířila o zcela unikátní medoviny, zejména ty ovocné, a mnohé druhy nemají konkurenci.

Včera jsem si vychutnával šípkovou medovinu z Medovinařství Dvořák a zmizela rychle. Dnes se chystám na některou bezovou a to je už těžší rozhodnutí, zda od Dvořáka, z Hrádku anebo novou Kubešovu. Všechny jsou nadmíru vydařené a navíc prvotřídní kvality. Asi si nakonec připomenu Hrádeckou bezovou, která je konkrétně vyráběná macerací květů černého bezu a v nabídce je trochu skrytá pouze pod označením "bylinná". Je mým favoritem už hodně dlouho. Fotky medovin z Medárny Hrádek máte i na přiloženém obrázku.

Abyste měli aspoň o píď lepší přehled, připravil jsem na e-shopu nové podsekce:

Včelco začíná měnit etikety, takže ve zcela novém svěžím kabátě je nyní rybízová medovina.

Otevírací doba v prosinci do 23.12.

PONDĚLÍ - PÁTEK    13:00 - 19:00

I nadále však neservírujeme denní ochutnávky a neprobíhají klasické veřejné degustace, neboť je to v souvislosti s prostorovým omezením těžko řešitelné. Očekáváme tradičně větší návštěvnost prodejny v předvánočním období. Pokud zbyde čas na realizaci, plánuji již delší dobu online degustace. Měli byste o ně zájem?

Po předchozí domluvě pro vás rádi zrealizujeme degustaci medovin na přání a to pro skupiny 4-7 osob. Začátek po 19h.

Ochutnávky naplno tak, jak jste byli vždy zvyklí, rozjedeme asi až po Vánocích.

Slibovaný newsletter o ovocných medovinách nakonec dostanete až v půlce prosince, protože ještě čekáme na poslední vlašťovky, višňovou a možná i broskvovou. A jistě chápete, že bez nich by to nešlo pustit ven:) Naopak v příštím týdnu ještě čekejte každoroční vyhodnocení Nejoblíbenějších medovin roku, kde se poprvé speciálně zaměříme na medoviny vyráběné studenou cestou.


Krásný advent s medovinou přeje!
Jiří Pouček

Obrázky k článku