Rozvolňujeme již zítra... otevřeno opět pondělí - pátek
- 29. listopadu 2020
Jelikož nás pro vaše předvánoční nákupy navštěvujete stále častěji osobně na prodejně a nechceme vás nechat čekat venku v zimě ve frontě, nastal již čas vrátit otevírací dobu do původních časů. Osobně se vybírá nejlépe, dozvíte se od nás i příběhy, které na internetu nevyčtete.
V posledním e-mailu jsem na vás navalil tolik novinek, že je hodně složité se v nich vyznat a hlavně je hodně složité si vybrat bez ochutnávání. Ale když ještě chvíli vydržíme, už vidím medovinu na konci tunelu a obnovíme ochutnávky. Je to prostě tak, že většina výrobců nachystala novinky na vánoce, kdy se medovina nejvíce prodává. Současně se ale nabídka Medovinárny rozšířila o zcela unikátní medoviny, zejména ty ovocné, a mnohé druhy nemají konkurenci.
Včera jsem si vychutnával šípkovou medovinu z Medovinařství Dvořák a zmizela rychle. Dnes se chystám na některou bezovou a to je už těžší rozhodnutí, zda od Dvořáka, z Hrádku anebo novou Kubešovu. Všechny jsou nadmíru vydařené a navíc prvotřídní kvality. Asi si nakonec připomenu Hrádeckou bezovou, která je konkrétně vyráběná macerací květů černého bezu a v nabídce je trochu skrytá pouze pod označením "bylinná". Je mým favoritem už hodně dlouho. Fotky medovin z Medárny Hrádek máte i na přiloženém obrázku.
Abyste měli aspoň o píď lepší přehled, připravil jsem na e-shopu nové podsekce:
- Medoviny vhodné na ohřev - vychází z nedávného newsletteru
- Medoviny vyráběné studenou cestou - začneme je stále více upřednostňovat v naší nabídce
Otevírací doba v prosinci do 23.12.
PONDĚLÍ - PÁTEK 13:00 - 19:00
I nadále však neservírujeme denní ochutnávky a neprobíhají klasické veřejné degustace, neboť je to v souvislosti s prostorovým omezením těžko řešitelné. Očekáváme tradičně větší návštěvnost prodejny v předvánočním období. Pokud zbyde čas na realizaci, plánuji již delší dobu online degustace. Měli byste o ně zájem?
Po předchozí domluvě pro vás rádi zrealizujeme degustaci medovin na přání a to pro skupiny 4-7 osob. Začátek po 19h.
Ochutnávky naplno tak, jak jste byli vždy zvyklí, rozjedeme asi až po Vánocích.
Slibovaný newsletter o ovocných medovinách nakonec dostanete až v půlce prosince, protože ještě čekáme na poslední vlašťovky, višňovou a možná i broskvovou. A jistě chápete, že bez nich by to nešlo pustit ven:) Naopak v příštím týdnu ještě čekejte každoroční vyhodnocení Nejoblíbenějších medovin roku, kde se poprvé speciálně zaměříme na medoviny vyráběné studenou cestou.
Krásný advent s medovinou přeje!
Jiří Pouček