Včelařství Sláma
Medovina z Vysočiny - original
Jemně hořká medovina z Vysočiny je originální rodinnou recepturou, která díky složení bylinek zajistí dobré trávení i duševní pohodu.
- Česko
- CZ2701
- 0,5 l
Včelařská farma v Chlístově u Havlíčkova Brodu se zabývá převážně výrobou medoviny, v poslední době nejoblíbenější Staročeskou medovinou.
Jiří Sláma včelaří už od dětství, nyní má přes 170 včelstev, se kterými nekočuje, neboť je to pro včely stresující. Včely má umístěny na stanovištích, kde jsou celý rok v dosahu nektarodárné květy se spoustou pylu, ale i les s medovicí.
Naplno se věnuje včelaření a výrobě medoviny od roku 2000. Medoviny dozrávají v hlubokém sklepě minimálně rok. V nabídce prezentuje několik druhů medovin. Zcela na přírodní bázi jsou Medovina z Vysočiny přírodní i ve variantě biomedoviny. Od roku 2012 vyrábí dle starší receptury i Staročeskou medovinu, která obsahuje až 45% a dozrává v dubových sudech. Receptura pochází z 50.let minulého století.
Jemně hořká medovina z Vysočiny je originální rodinnou recepturou, která díky složení bylinek zajistí dobré trávení i duševní pohodu.
Medovina z Vysočiny obohacená 14 druhy bylinek a chmelem a doporučujeme ji pro ohřívání.
Medovina z Vysočiny obohacená 14 druhy bylinek a chmelem a doporučujeme ji pro ohřívání.
Středně sladká medovina s jemnou příchutí vyluhované skořicové kůry.
Středně sladká medovina s jemnou příchutí vyluhované skořicové kůry.
Středně sladká medovina s jemnou příchutí vyluhované skořicové kůry.
Staletími prověřená kombinace 21 druhů tradičního koření a bylinek až dokonale vyvažuje medovou chuť slavného staročeského alkoholického nápoje. Staročeská medovina dozrává v dubových barrique sudech.
Staletími prověřená kombinace 21 druhů tradičního koření a bylinek až dokonale vyvažuje medovou chuť slavného staročeského alkoholického nápoje. Staročeská medovina dozrávala v dubových sudech.
Staletími prověřená kombinace 21 druhů tradičního koření a bylinek až dokonale vyvažuje medovou chuť slavného staročeského alkoholického nápoje. Staročeská medovina dozrávala v dubových sudech.
Staletími prověřená kombinace 21 druhů tradičního koření a bylinek až dokonale vyvažuje medovou chuť slavného staročeského alkoholického nápoje. Staročeská medovina dozrává v dubových barrique sudech.
Jemná přírodní staročeská medovina je vyráběná studenou cestou, bez přídavku koření nebo bylin, pouze kvašením z květových medů z oblasti Vysočiny. Dozrávaná je minimálně 2 roky v nerezovém tanku.
Medovina vyráběná studenou cestou, bez koření a bylin, dozrávaná v nerezovém tanku. Je plněná do bag in boxu. Tuto novinku exkluzivně prodáváme jen v Medovinárně. Vhodné pro vinárny, restaurace nebo čajovny.
Medovina vyráběná studenou cestou, bez koření a bylin, dozrávaná v nerezovém tanku. Je plněná do bag in boxu. Tuto novinku exkluzivně prodáváme jen v Medovinárně. Vhodné pro vinárny, restaurace nebo čajovny.
Medovina je kvašený nápoj z medu a léčivých bylin. Tento vysoce výživný nápoj pili už staří Slované při významných rodinných slavnostech. Po prokvašení zraje nejméně rok v sudech. Čirý vzhled této medoviny zajišťuje závěrečná filtrace na moderním filtračním zařízení.
Medovina dozrává v nádržích v hlubokých sklepích přes rok.
Medovina je alkoholický nápoj, který znali již naši předkové a hojně byla podávána při slavnostních příležitostech. Nyní si pití medoviny oblíbilo mnoho lidí a získává si pevné místo i na trhu. Je vyráběna za studena a tudíž se neničí drahocené látky v medu. Do hustého medového roztoku se přidají ušlechtilé kvasinky, které podporují kvašení a směřují kvas co k největšímu vzniku alkoholu. Po vykvašení se medovina přepustí do chladných sklepů, kde dozrává a postupně se vyčeřuje, dochucuje a filtruje, aby se dosáhlo co nejvyšší čirosti. Celý proces trvá přes jeden rok, než se hotová medovina dostane do lahví. K dochucení se používají výhradně přírodní byliny a koření, ze kterých se chuť získává vyloužením (macerováním) v lihu. Rodinná receptura vznikla z dlouhodobé zkušenosti a přinesla ovoce v našich třech základních chutích:
• medovina mandlová
• medovina přírodní
• medovina višňová
Obchodní balení je lahev obj. 0,5 l a 1 litr pro restaurace a větší odběratele je balení možné v 5l plastových kanystrech.