Dárek pro rodinu dopadl na výbornou
Ptáte se, jak někoho můžete napadnout z josty, křížence běžnějšího ovoce z našich zahrad, vyrobit medovinu? Milan si kdysi v zahradnictví koupil 6 keříků pro něj neznámé rostliny a později si všiml, že nejen jemu, ale i ostatním josta chutná mnohem více než rybíz i angrešt. Z jeho nadšení se zrodil nápad naložit ji do medoviny.
Na Vánoce 2016 pak Milanovy děti (nebojte, všechny jsou už dávno plnoleté) dostaly jako překvapivý dárek demižony jostové medoviny. Všichni z ní byli opravdu nadšení a shodli se, že letos ji prostě musíte ochutnat i vy!
A tak se k vám dostává tato vynikající limitovaná medovina, kdy od vypěstování josty až po výslednou větší várku tohoto lahodného nápoje uplynulo celých 10 let. Doporučujeme užít si ji s vaší rodinou – tedy tak, jako si ji dopřáváme my :-)
Jak vlastně chutná jostová medovina?
Nejprve si přivoňte - ucítíte vůni ovocného kompotu, který uprostřed léta vařila vaše babička. Medovina voní lehce po jahodách, zato v chuti se pak projevují spíš tóny lesního ovoce - zejména malin a borůvek. Jen co medovinu ochutnáte, hned se vám seběhnou sliny na další doušek. Na jazýčku totiž tato ovocitá kyselinka se sladkostí medu vytváří ty nejkrásnější tóny, kterých se jen tak nepřepijete.
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.