Pohanková medovina s úžasnými vlastnostmi
„Med, který včely vyrábí z nektaru květů pohanky, mám v oblibě pro jeho výjimečné vlastnosti. Zkusil jsem z něj proto naložit medovinu, která mě samotného ve výsledku příjemně překvapila. Medovina si z pohankového medu převzala typické výrazné aroma a zajímavé chuťové tóny, které mohou oslovit i ty, kteří jinak pohanku zrovna moc nemusí.“
Jak chutná Pohanková medovina?
Medovina je především úžasně jemná - tolik, že vás pohladí na jazýčku. Oproti našim jiným medovinám má naprosto originální a specifickou chuť i vůni, zejména díky pohankovému medu. Pokud nemáte v oblibě výrazné pohankové aroma, je možné, že vás i tak tato medovina příjemně překvapí. Pohanku v její těžké vůni sice jednoznačně rozeznáte, ale v jemnějších odstínech a s nádechem vůně smůly. Pohanková medovina je skvělým způsobem, jak si dopřát úžasné vlastnosti pohankového medu a ještě si při tom pochutnat.
Proč právě pohankový med?
Med z květů pohanky pochází z blízkého Letohradu, je tmavý a má zvláštní a velmi výrazné aroma a chuť. Ta se při procesu kvašení a zrání mění v úžasně jemné tóny, které potěší vaše chuťové buňky a zároveň prospějí tělu. Pohanka je známá pro svůj obsah hořčíku a především rutinu. Hořčík je bojovník proti stresu, psychickému vypětí i svalové únavě. Rutin pomáhá při léčbách křečových žil, cévních chorob a nemocí jater a ledvin.
Jak si ji nejlépe vychutnat?
Specifická chuť medoviny z pohankového medu nejlépe vynikne při pokojové teplotě.
Také ale můžete nechat láhev medoviny vychladit v lednici a podávat ji vychlazenou.
Vyzkoušejte, která z možností vám lépe zachutná!