Peckově meruňková medovina
„Zralé a pevné meruňky z jižní Moravy jsem i s peckami naložil do medu v lednu loňského roku. O měsíc později jste mohli ochutnat medovinu v její divoké, ještě nevyzrálé podobě. A že chutnala! Nyní přišel čas stočit ji už dokonale vyzrálou. Má nádhernou medovo-oranžovou barvu zralých meruněk, svěží, lehce kořeněnou peckovou vůni dýchající vánoční atmosférou a jemně sladkou ovocnou chuť meruněk. Nejlépe chutná lehce zahřátá a je jako stvořená pro vánoční relax a rozjímání.“
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy
Chuť rozloupnuté meruňky s nádechem medu
Do meruňkové medoviny jsme naložili zralé, ale ještě pevné meruňky včetně pecek. Když k ní poprvé přivoníte, určitě to poznáte – svěží vůně peckovitého ovoce se rozvine do lehce kořeněné až vánočně laděné vůně. Nádherná jiskrná medovo-oranžová barva medoviny vás bude neodolatelně lákat k ochutnání...pak už se jen nechte unášet jemnou ovocnou chutí rozloupnuté meruňky se sladce medovým nádechem.
Posaďte se s těmi, které máte rádi a nechte se úžasnou vůní a jemnou chutí meruňkové medoviny odpoutat od dnešního šíleného světa a vychutnejte si ten okamžik. Nebo naplňte vlažnou medovinou termosku a vydejte se načerpat sílu a klid do zimně odpočívající přírody.
Když je chuť experimentovat...
Nápad na meruňkovou medovinu se zrodil už během předloňského léta, které bylo na meruňky na jižní Moravě obzvláště štědré. Milan Pleva rád zkouší různé ovoce, aby přišel na to, které se do medovin hodí nejlépe. Meruňky vybrané pro tuto limitovanou edici byly kyselejší a pevnější. Měkké a přezrálé kousky zpracovala paní Plevová do kompotů.
V loňském roce jsme stočili pár lahví meruňkové medoviny ve fázi divokosti, tedy dokvašené, ale nezrající a nyní můžete tuto medovinu ochutnat už vyzrálou, s plnou chutí. Musíme vás však upozornit, že z toho důvodu, že už jsme část medoviny stočili jako divokou, máme jí teď jen ve velmi malém množství - jen 100 lahví. Tak neváhejte a ochutnejte! A pokud jste měli štěstí a ochutnali ji i v její mladé verzi, budeme rádi, když se s námi podělíte o své postřehy z vývoje její chuti!