Jak chutná jiskřivá medovina s červeným rybízem?
Na tomto medovém víně vás nejprve upoutá jeho krásná jiskřivě medová barva. Medovinu s červeným rybízem doporučujeme pít vychlazenou. Vyniknou tak lépe ovocné tóny a její vyzrálá chuť. Chuť je velmi vyvážená, není příliš sladká ani příliš kyselá, zkrátka a dobře příjemná jako žluto-oranžové barvy babího léta. V medovině se krásně snoubí chuť medu s mírnou kyselostí.
Jak vzniká poctivá rybízová medovina?
Zahřátím ztekutíme kvalitní med, přidáme vodu, živnou sůl a kvasinky. Do připravené medoviny vmícháme rozmačkaný rybíz, který pochází od pěstitele z Rychnova pod Kněžnou. Medovina kvasí přibližně měsíc, poté ji přecedíme a odstraníme rozmačkaný rybíz. Vznikne medovina, kterou musíme nechat přibližně 2 měsíce zklidnit a poté ji můžeme přetočit do jiné nádoby. Přetočením se medovina zčeří a může začít zrát. A od té doby naše rybízová medovina stála ve sklepě a zrála až do dnešních dnů, kdy ji opatrně stáčíme do lahví naší výjimečně dobré podzimní řady.
„V loňském létě jsem naložil svou oblíbenou medovinu s červeným rybízem. Po 14 měsících zrání vám mohu představit výsledné delikátní medové víno, které se jiskří barvou medu a voní po letním ovoci prozářeném sluncem. Doporučuji si ji dopřát večer v komorní společnosti vašeho protějšku a zavzpomínat si při popíjení na bohaté letní zážitky.“
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem za studena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med, ani medovina neprošly varem, ani jinak nebyla při výrobě použita vysoká teplota, proto medovina obsahuje všechny skvělé látky, jako má med.