Máme rádi všechno ovoce, kterým nás obdarovává bohatá česká příroda, ale musíme uznat, že málo co trumfne zakousnutí do tak akorát uzrálé, krásně šťavnaté broskve. S myšlenkou naložení broskvové medoviny jsme si pohrávali už dlouho a jen jsme čekali na to, až natrefíme na ty správné broskve.
No a když jsme letos ve Slemeně narazili u místního zahrádkáře na obsypaný broskvový sad, hned jsme věděli, že tohle bude mimořádná medovina, a to nejen kvůli chuti. Pro nás je totiž navíc ještě okořeněná špetkou nostalgie, protože ve Slemenu jsme kdysi žili, a právě tam jsme taky založili a rozjeli naši firmu.
Tenhle rok je to poprvé, co máme broskvovou medovinu v nabídce a už se nemůžeme dočkat, až ji budete moci ochutnat taky.
Limitovaná divoká broskvová medovina, pleva
Divoká chuť se špetkou nostalgie
Šťavnaté broskve, uzrálé na českém sluníčku, byly tak lákavé, že jsme měli co dělat, abychom je před naložením do medu nesnědli. Řekli bychom, že medovině velmi prospívá fakt, že jsme je do medoviny naložili celé i s peckami. Díky tomu si můžete vychutnat i jemnou chuť jadřinců, která při degustaci dodá šmrnc.
Výsledná chuť je dlouhá, vřelá a možná vás překvapí jemným závanem jablek na patře. Po druhém doušku se rozvine broskvová chuť s peckovinovým koncem a lehkou jiskrou, přece jen se jedná o mladou medovinu. Úplně nejlépe její chuť vynikne zastudena, nebo při pokojové teplotě.
Objem: 0,5 l
Obsah alkoholu: 11,6 %
Důležité! Divokost medoviny neberte na lehkou váhu, není to ještě vyzrálý nápoj! Skladujte ji v lednici a vypijte ji nejpozději do týdne od doručení. Jakmile ji otevřete, vypijte ji nejpozději do druhého dne. Ale řekl bych, že tak dlouho vám ani nevydrží :-)
"Tahle medovina je jednoduše pecková! Doslova, naložili jsme do ní totiž celé broskve od našeho oblíbeného zahrádkáře ze Slemena, což je vesnice, která má v našich srdcích speciální místo. Přesně tam jsme před téměř 29 lety založili naši firmu. Chuť medoviny je vřelá a dlouhá, překvapivě s lehkým podtónem jablek. A díky naložení celých broskví se neochudíte o jemnou chuť jadřinců, která broskvové medovině rozhodně sluší."
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy