Je to pecka!
Máme rádi všechno ovoce, kterým nás obdarovává bohatá česká příroda, ale musíme uznat, že málo co trumfne zakousnutí do tak akorát uzrálé, krásně šťavnaté broskve. S myšlenkou naložení broskvové medoviny jsme si pohrávali už dlouho a jen jsme čekali na to, až natrefíme na ty správné broskve.
No a když jsme letos ve Slemeně narazili u místního zahrádkáře na obsypaný broskvový sad, hned jsme věděli, že tohle bude mimořádná medovina, a to nejen kvůli chuti. Pro nás je totiž navíc ještě okořeněná špetkou nostalgie, protože ve Slemenu jsme kdysi žili, a právě tam jsme taky založili a rozjeli naši firmu.
Broskvová chuť se špetkou nostalgie
Řekli bychom, že medovině velmi prospívá fakt, že jsme do medu naložili báječně zralé broskve celé i s peckami. Díky tomu si můžete vychutnat i jemnou chuť jadřinců, která při degustaci dodá medovině ten správný šmrnc.
Výsledná chuť je dlouhá, vřelá a možná vás překvapí jemným závanem jablek na patře. Po druhém doušku se rozvine broskvová chuť s peckovým koncem.
Medovinu doporučujeme před podáváním vychladit, díky tomu vyniknou všechny její tóny. Skvělá je i při pokojové teplotě, kdy lehce převáží sladká chuť medu, což se skvěle doplňuje s broskvovou chutí.
Pecková broskvová chuť
„Tahle medovina je jednoduše pecková! Doslova, naložili jsme do ní totiž celé broskve od našeho oblíbeného zahrádkáře ze Slemena, což je vesnice, která má v našich srdcích speciální místo. Přesně tam jsme před téměř 29 lety založili naši firmu. Chuť medoviny je vřelá a dlouhá, překvapivě s lehkým podtónem jablek. A díky naložení celých broskví se neochudíte o jemnou chuť jadřinců, která této medovině rozhodně sluší. Na broskvovou medovinu jsme se chystali už dlouho a jen jsme čekali na to, až natrefíme na ty správné broskve. Tyhle byly šťavnaté, uzrálé na českém sluníčku, takže jsme měli co dělat, abychom je před nakládáním nesnědli :-)“
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy