Po prokvašení bylo uloženo ve sklepě při cca 6°C a několikrát přetáčeno z vysrážených kalů. Víno bylo po hlavním kvašení uloženo do zracího tanku a po 3 letech stočeno do láhví. Archivní medové víno je určené pro znalce, kteří mu budou ochotni věnovat náležitou péči. Důležité je uložení vína při teplotě 6 až 12°C. Při této teplotě lze víno nechat dozrát další 3 až 4 roky.
Vyrobeno z pečlivě vybraného medu od vlastních včel. Kvašení proběhlo podle starých receptur, kdy byl tento nápoj nazýván "nektarem bohů" Optimální teplota pro konzumaci je 12 až 15 °C.
Případná jemná sedlinka není na závadu. její vznik je možný díky tomu, že při výrobě nejsou používány stabilizátory a čiřidla.
Výrobek obsahuje kysličník siřičitý vzniklý přirozeným kvašením, jehož množství je nad hranicí, kdy je nutné uvádět siřičitany jako alergen.