50 druhů medovin od 16 výrobců - Týden slovenské medoviny
- 3. dubna 2017
Již v úterý večer 4. dubna se rozběhne největší degustační akce slovenských medovin, která kdy v Praze proběhla.
Ochutnáte 50 druhů medovin od 16 výrobců a mnohé z nich budeme v České republice prezentovat úplně poprvé! Budete mít příležitost porovnat medoviny, které získaly nejvyšší světová ocenění, ale naopak i velmi vydařené medoviny od malovýrobců.
Sestavili jsme seznam všech slovenských medovin, které bude možné v rámci Týdnu slovenské medoviny ochutnat:
Klasické řady medovin:
- Včelco - Medovina klasická z kvetového medu
- Včelco - Včelovina Original
- Včelco - Včelovina Špeciál (nejlepší medovina světa 2013)
- Včelco - Prešporská medovina
- Včelco - Medovina ríbezľová z kvetového medu
- Živé víno - Svätojurská medovina Natur
- Živé víno - Svätojurská medovina Herbal
- Živé víno - Svätojurská medovina Tea
- Jozef Štefaňák - Blatnická medovina tradičná
- Jozef Štefaňák - Blatnická medovina - Vanilková
- Jozef Štefaňák - Blatnická medovina - Zázvorová
- Tomka - Tradičná slovenská medovina 2014
- Apimed - Slovenská medovina Original
- Apimed - Staroslovanská medovina - svetlá z agátového medu
- Apimed - Trnavská medovina - z kvetového medu
- Apimed - Staroslovanská medovina - tmavá z lesného medu
- EMKO - Trenčianska medovina svetla
-
EMKO - Trenčianska medovina tmava - Beramed - Tekovská medovina svetlá
- Beramed - Tekovská medovina - metheglin
- CeraMEL - Vidiecka medovina - z kvetového medu
- Monoprodukt - Medovina svetla
- Monoprodukt - Medovina horka
- Medas - Tradičná medovina - staroslovenská (4 druhy)
- Minox - Isabell Medovina svetla - classic
- Taste Evolution - Topolčianská medovina /klasická, bylinná, orechovo-mandlová/
Domácí medoviny od:
- Marián a Božena Studený
- Jozef Bojda
- Jozef Erdélyi
- Miloš Kožák
Archívní a limitované řady:
- Beramed - Tekovská medovina barrique
- Beramed - Tekovská medovina svetlá (Archivní 2014)
- Apimed - Medovina barrique z agátového medu (nejlepší medovina světa 2015)
- Tomka - Tradičná slovenská medovina 2012
- Tomka - Tradičná slovenská medovina 2010
- Jozef Štefaňák - Blatnická medovina bariková
- Včelco - Bobulka ríbezľová
- Včelco - Včelovina Barrique Single Barrel 2014 - Slovenský dub
- Včelco - Včelovina Barrique Exclusive Blend 2014 - Americký dub
- Včelco - Včelovina Barrique Single Barrel 2015 - "Jack Daniel's"
- Včelco - Včelovina Grand Reserve 2013
- Včelco - Bohemiana medovina - skořicová
- Včelco - Medovina prírodná z kvetového medu - lúčny kvet
Pro velmi náročné medolabužníky, kteří se propracují alespoň polovinou z výše uvedeného seznamu, čeká bonus navíc:
- Tomka - Medovec Originál
Kromě jmenovaných tu jsou ještě další zásoby. Téměř všechny medoviny výše uvedené budou i v prodeji, do prodeje budou zařazeny mimořádně i mnohé archívní medoviny, které běžně nenabízíme, a to za speciální snížené ceny.
A jak to celé bude probíhat?
Můžete k nám přijít kdykoliv od úterý 4. dubna 17:00 do soboty 8.dubna.
V úterý 4. dubna proběhne v 18:00 Řízená degustace, během které budou podrobně představeni všichni výrobci a jejich nejlákavější vzorky z celé týdenní nabídky. Další dny je otevřeno klasicky od 14 do 19 hodin.
Rezervace ochutnávek s výkladem
Každý den od středy do soboty si můžete v 15:00, 16:00, 17:00 a 18:00 rezervovat místo na krátkou řízenou ochutnávku s výkladem.
V rámci této ochutnávky dostanete speciální degustační lístek a 5 vzorků různých typických medovin.- klasickou přírodní
- jednodruhovou
- kořeněno-bylinkovou
- ovocnou
- a archívní
Nad rámec této nabídky můžete ochutnávat dále dle běžného ceníku.
REZERVACE MÍSTA
Těším se na vaši návštěvu!
Jiří Pouček
Muzeum medoviny