První předvánoční várka polských medovin

Zahájili jsme prodej medovin (miódů pitných) z rodinného medovinařství Donaty a Michała Imbiorowicz - Miodosytnia Imbiorowicz. Zaměřující se klasické medoviny - trójniaky, které doplňuje několik speciálních a limitovaných edicí. Na závěr nabídky nemůže chybět i typický polský malinowy dwójniak. Celkem si můžete vychutnat z 11 druhů medovin. Máme nyní omezené zásoby a podle vašeho zájmu budeme poté doobjednávat nejoblíbenější druhy. V nabídce jsou Dzikie pszczoły (Divoké včely), Żądło z Beczki (Žihadlo), Tango z mango nebo AiRoniová medovina.

Medoviny ze Slovenska

V pátek jsem vedl degustaci medovin v Bratislavě a další 2 dny jsem objížděl lokální slovenské medovinaře. Doplnil jsem naši nabídku o oba druhy Trenčianské medoviny (světlou i tmavou) a nově máme i v balení 0,5 litrů a stáčenou v 10L kanystrech. Od Bronislava Tomky z Nitry jsme doplnili oblíbené dvoulitrové skleněné demižony Tradiční slovenské medoviny. Také jsem se zastavil pozdravit věčně zaneprázdněného Jožku Štefaňáka (Včelí farma Medovit) a dovezl oblíbenou slaďoučkou Blatnickou medovinu, která jenom letos získala 7 významných ocenění i v zahraničních soutěžích.

Dnes k nám přijede další zboží od firmy Včelco. Doplníme zásoby stále vyprodávané Včeloviny Špeciál, ale nově si budete moci na vánoce zajistit jako skvělý luxusní dárek i novou Retro edici Včeloviny Original - v inverzní světlé podobě. Příznivci bariku zbystří na novou Včelovinu Barrique z amerického sudu.

Kromě těchto novinek, vám v pátek přidáme do nabídky i novinky řady Tradičních medovin Apimed a nyní půjde o melomely višeň a rybíz. Měl jsem je možnost ochutnat přímo v Medolandii v Dolní Krupé a musím říct, že se velmi vydařily a myslím, že významně obohatí nabídku ovocných medovin.

A od nás nic?

Ale ano!

Rodinná firma Pleva nás zasypala před vánocemi mnoha limitovanými edicemi. Za zmínku v první řadě stojí Medovina z červeného rybízu, která získala 1. místo na mezinárodní soutěži v Polsku v kategorii melomel, kterou ale již chvíli znáte. Kuklu dolů! Čerstvě si můžete vychutnat tóny vlašských ořechů v Jedinečné ořechové medovině anebo Medovinu z pohankového medu kombinovanou s černý bezem. Nezapomeňte, že limitované edice jsou opravdu limitované a chyťte si i poslední kusy Třešňové medoviny.

Máme po delší době naskladněny drobné zásoby Medoviny přírodní a zázvorové ze Zahrádky u Tomíků a po několika letech je v Praze i sušší Medovina z Bílých Karpat. Každou chvíli přidáme do nabídky i nové Medovíno lipové a klasickou z dubového soudku v nových baleních.

 

A pro medovinové nadšence, kteří si myslí, že je to stále málo, tak se těšte příští týden 16.-21.12. na Speciální týden polské medoviny zakončený v sobotu řízenou degustací, neboť čekáme první zásilku od světově známé polské medovinové značky Apis z Lublinu. Krom toho do Prahy směřují i opakovaně prověřené dwojniaky a poltoraky z Pasieky Jaros. V nabídce od Apisu budou i krásné keramické lahve a dárkové boxy s kalíšky.

 

Je možné, že jsem na něco zapomněl, ale když budete sledovat e-maily, Facebook, Instagram (@medovinarna), tak se vše dozvíte jako první. Kdo první dnes během oběda spočítá a napíše na info@medovinarna.cz, kolik druhů medovin máme aktuálně skladem, tak získá 5vzorkovou degustaci novinek zdarma.


Nekupujte cukr a aromata, ale poctivou medovinu!
 

Krásné předvánoční dny!
Jiří Pouček

Obrázky k článku