Mellivora Meadery
Golden Rhino
- Jižní Afrika
- 0,75 l
Nejžádanější a neoblíbenější jednodruhová medovina ze stále vzácnějšího akátového medu.
Akátový med se získává v podmínkách nejintenzivnějších snůšek v teplých oblastech Čech a jihovýchodní Moravy.
Akátový med je vodojasné až lehce nažloutlé barvy s lehkým zelenavým odstínem. Akátový med má v důsledku mimořádně vysokého obsahu fruktózy výrazně sladkou chuť s jemným typickým aromatem. Vysoký obsah fruktózy způsobuje i dlouhou dobu tekutosti tohoto medu. To předurčuje použití akátového medu zejména tam, kde je krystalizace na závadu.
Díky celkové náročnosti pro získaní jednodruhových medů a vzácnosti zejména akátového medu, jsou akátové medoviny u nás spíše raritou. Nicméně jsou v Muzeu medoviny jedny z neoblíbenějších jednodruhových medovin.
Nalezeno 10 produktů.
Všeobecně nejoblíbenější medovina prokvašená za studena z akátového medu s charakteristickou barvou, vůni a chutí po akátu.
Znamenitá vůně a chuť medoviny z akátového medu je zážitkem, který si žádný příznivec dobré medoviny nenechá ujít.
Znamenitá vůně a chuť medoviny z akátového medu je zážitkem, který si žádný příznivec dobré medoviny nenechá ujít.
Znamenitá vůně a chuť medoviny z akátového medu je zážitkem, který si žádný příznivec dobré medoviny nenechá ujít.
Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené převážně z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska. V této medovině se unikátním způsobem snoubí lahodná chuť a jemný medový buket typický pro tento druh medu.
Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené převážně z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska. V této medovině se unikátním způsobem snoubí lahodná chuť a jemný medový buket typický pro tento druh medu.
Archívní medovina dozrávala přibližně 1 rok v barikovém sudu z amerického dubu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa". Je kvašena převážně z akátového medu.
Medovina dozrávala 6 měsíců v barikovém sudu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa". Je kvašená převážně z akátového medu. V exkluzivním balení v originální krabici.
Původní rodinná receptura s přidáním koření a bylin vytvořila velmi oblíbenou výrazně medovou chuť. Jedná se o poslední sarži původní receptury z roku 2006.