Čebelarstvo Šercelj

SI03

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

Slovinsko
Dolenjske toplice

Fotografie

Příběh výrobce

Výroba medových nápojů probíhá výhradně z vlastních medů. Včelařství v současnosti obhospodařuje asi 1300 včelstev v rozsáhlé oblasti na jihu Slovinska. Díky tomu získávají mnohé žádané druhové medy - akátové, lipové, kaštanové, pohankové, ale i klasické květové, a různé druhy medů z lesních porostů.

K výrobě medoviny jsou používány květové a smíšené medy. Z ní se pak vyrábí šumivá medovina.

Velice chutný je i medový likér, ten však v současné době do ČR nedovážíme.

medovina

přírodní

Čebelarstvo Šercelj: Medovina z květového medu - polosladká
SI0301B

Medovina z květového medu - polosladká

Polosladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z květových medů

šumivá medovina

Čebelarstvo Šercelj: Peneča medica Roška
SI0311A

Peneča medica Roška

Polosuchá šumivá medovina z květových medů vyráběná ve Slovinsku druhotným kvašením v lahvi. Základem pro výrobu je medovina kvašená studenou cestou z květových medů.

Komerční výrobce

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...