Na rozdíl od většiny medovin kvasí Včelovina při nízkých teplotách kolem 17 °C. Výroba za studena je náročnější, avšak odměnou za trpělivost je, že se v nápoji lépe zachovají chuťové nuance medu.
Včelovina je výsledek dlouhého experimentování s medem. Důmyslnou chuť, kterou nenajdete nikde jinde, získala smícháním třech různých druhů medu: lipový med, letní slunečnicový a jarní z ovocných stromů. Jejich vyvážená kupáž je základem budoucí chuti a aroma Včeloviny.
Při výrobě Včeloviny se nepoužívají žádné chemické konzervanty, aroma ani barviva. Základem je med, voda a mistrovství včelařů. Při výrobě je používána čistá pitná voda z oblasti Malých Karpat, která je čtyřnásobně filtrovaná a s vhodným poměrem minerálů.
Než ve Včelco našli kvasinky, které podávají excelentní výkon, vyzkoušeli až 34 nesprávných druhů. Nakonec se osvědčil třicátý pátý kmen v pořadí. Jedná se o kvasinky z Francie. Latinské jméno Saccharomyces cerevisiae si asi nezapamatujete, ale dlouho si budete pamatovat chuť, kterou díky němu Včelovina má.
Mnohonásobný držitel ocenění za chuť. Delikátní chuť a jedinečná vůně je dána charakterem použitých druhů medů a bylin prokvašených do této lahodné medoviny.