Fotografie
Augustowska Miodosytnia
Zakladatelé Piotr Piłasiewicz a Paweł Kotwica se rozhodli obnovit výrobu medoviny v severovýchodním Polsku založenou na tradicích této polsko-litevské oblasti. Přicházejí se zajímavými druhy medovin
K jeho výrobě jsme použili pouze med, vodu, borovicové výhonky, plody jalovce, chmel a kvasnice.
Výroba Zbicienů je podobná procesu výroby piva, při kterém byl ječný slad nahrazen medem. V minulosti šlo o samostatnou kategorii alkoholických nápojů, jejichž vzpomínka se zachovala na území bývalého litevského velkovévodství: v Bělorusku, na Ukrajině a také v Rusku. Výrobní proces Zbicienu trvá 3 týdny a po kvašení se nalije do lahví pro sekundární kvašení. Poté je výrobek pasterizován. Takto vyrobený si zachovává si svoji chuť beze změny po mnoho měsíců.
Vyskytuje se přirozený sediment.