Luční medovina se výborně hodí k marinování zvěřiny, k sýrovému prkénku, hořké čokoládě, zmrzlině nebo jako welcome drink.
Luční medovina je svěží a lahodná medovina, vyrovnává vysokou ovocnou kyselost s přirozenou medovou sladkostí medoviny, chuť i vůně jsou květinové a komplexní, kde ve vůni dominují suché květinové tóny, jako je řepka a sláma. Chuť je ovocná a kyselá; angrešt, zelená jablka a tropické ovoce. Dochuť je lehká a letmá, ale přesto dlouhá, komplexní a osvěžující.
Tužebník jilmový je divoce rostoucí rostlina, která obvykle roste na mokřadech, loukách, příkopech atd. V létě vystavuje své vonné květy, které voní lahodně kořeně. Fantastické ochucovadlo medoviny, které se používá již od doby bronzové, a proto jeden z důvodů, proč se zde v Dánsku rostlina jmenuje Mjødurt. Tato bylina je pro nás v pivovaru téměř posvátná.
Je to medovina, ke které máme velmi zvláštní a blízký vztah.