Nakyslost lesních plodů tvoří jemný protipól medu v této medovině. Má bohatý základ bobulovin, s lehkou chutí dubu. Jemná dlouhá dochuť ovocných chutí. Všechno dobré z dánských lesů se shromáždilo v jedné medovině.
Hodí se na jakýkoli dezertní stůl, podává se za studena se sýry, zmrzlinou, ovocem, dortem a hořkou čokoládou.
Lesní medovina je neobvyklá medovina, dominuje jí velmi intenzivní kyselinka, ale přesto je to rozhodně sladká medovina. Vůně je prudce intenzivní, ale přesto mírná a vyznačuje se sladkými bobulemi, jako jsou jahody nebo borůvky. Chuť je naopak daleko agresivnější svou kyselostí, s jasnými tóny kyselejších bobulí, jako jsou ostružiny nebo černý rybíz. Kyselina překryje intenzivní sladkost medoviny až do okamžiku, kdy se sladkost nechá rozvinout.