Výzkumný ústav včelařský s.r.o.
Soukromá společnost, která se zabývá výzkumem, vývojem, výrobou a vzděláváním v oboru chovu včel a včelích produktů.
Vyrábí se kvašením roztoku včelího medu. Další ryze přírodní přísady podle jednotlivých tržních druhů jsou čistý líh kvasného původu, koření a hořčina. Deklarovaný obsah alkoholu a cukru je vždy dodržen a trvanlivosti medoviny je dosaženo bez použití chemických stabilizátorů.
Všechny hořké medoviny jsou velmi vhodné jako aperitiv, protože podporují a upravují trávení, dále se také mohou použít k přípravě alkoholických koktejlů.
Tyto nápoje se podávají chlazené a s kostkou ledu. V zimním období podáváme medoviny též ohřáté na 60 °C, nebo podobně jako grog 1 : 2 s vroucí vodou a plátkem citrónu.
Složení: voda, med, víno, cukr, jemný líh, bylinné přísady.