Máta z našich potštejnských zahrad
Abych mohl svůj nápad na mátovou medovinu uskutečnit, bylo potřeba opravdu hodně máty. Se sklizní jsme začali před naší potštejnskou provozovnou, ale hned bylo jasné, že to není dost. Pokračovali jsme tedy na zahradě našeho domu a nakonec došlo i na mátu ze zahrady po babičce.
Do medu jsem mátu naložil čerstvou, čerstvě natrhanou, užíval si její typické svěží aroma a těšil se, až medovinu prvně ochutnám. A teď už můžu říct, že mátová medovina byl opravdu dobrý nápad!
Jak mátová medovina chutná?
Přestože výrazné aroma máty zjemňuje sladká vůně medu, poznáte ji v medovině na první přičichnutí, intenzivní svěží vůně máty vás příjemně protáhne :-)
A nezklame ani při ochutnání. Přesně podle očekávání, které ve vás vzbudí svou vůní, vás zalije osvěžující peprmintovou chutí s jemným, sladce medovým podkresem a příjemně vás nabudí. Příměs máty v medovině je tak originální, že posouvá chuť medoviny na novou úroveň, člověk by pomalu ani neřekl, že je to vlastně medovina :-)
Typická svěží chuť a vůně máty vám možná lehce připomene domácí mátovou limonádu a možná také oblíbené mojito. Mátová medovina bude určitě skvělou volbou pro přípravu nejrůznějších míchaných nápojů. Pokud ovšem nenaznáte, že je jí na míchání škoda. Protože sama o sobě chutná báječně, sladce větrně.