Můžeme vidět, jak všechno nádherně funguje v symbióze a jak je život úžasně rozmanitý. Včelky se ve svém životě spoléhají na pyl – dokáže celému společenství dodat potravu. Pyl také včely používají pro výrobu blahodárné mateří kašičky, kterou krmí larvy. A jaké výhody má pro nás? Úplně stejné. Například blahodárně působí na tvorbu červených krvinek, léčí onemocnění štítné žlázy, má antibakteriání účinky a významně snižuje cholesterol v krvi" + dalších 85 významných účinků.
Návod k použití: Pyl je dobré nechat kvasit a tím se stává stravitelnějším: asi 40 ml převařené vody smíchejte s 25 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchejte, dejte do skleniček a nechejte 3 dny v otevřené sklenici při pokojové teplotě.
Pyl je možné jíst po lžičkách přímo bez jakékoliv úpravy. Pyl nemíchejte do ničeho teplého ani nezapíjejte horkými nápoji. Užívejte 1-3 lžičky denně, děti a při prevenci poloviční dávku. Při nízkém tlaku doporučujeme užívat na noc. Neužívejte při onemocnění ledvin, nádorových onemocnění a první 3 měsíce těhotenství.
Hmotnost: 95g