Jedinečná archívní medovina, která zrála neuvěřitelně dlouhých 18 let v dubovém sudu. Jedná se o první výrobní várku z doby založení výroby Hřebečské medoviny. Jedná se tedy o unikátní edici, která je plněna pouze do 300 luxusních lahví.
Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru. Přísady mimo jiné obsahují puškvorec, meduňku atd.
Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Jejich vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové. Příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.
Medovina dozrávala 18 let v dubovém sudu od vinařů z Jižní Moravy, které se předtím používaly pro zrání červených vín.
Proč nese označení dezertní?
Původní receptura Hřebečské medoviny obsahovala přídavek karamelu a podle aktuální vyhlášky musí být označena jako "dezertní medovina", přestože toto označení spíše nesou průmyslové konzumní medoviny s přídavkem cukru, lihu a umělých aromat.