Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Jejich vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové. Příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňuje nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody. Podává se chlazená, v chladném období se servíruje též teplá.
Medovina dozrávala 10 let v dubovém sudu od vinařů z Jižní Moravy, které se předtím používaly pro zrání červených vín.
Proč nese označení dezertní?
Původní receptura Hřebečské medoviny obsahovala přídavek kuléru pro lepší maceraci směsi koření a bylinek. Podle aktuální vyhlášky již musí být označena jako "dezertní medovina", přestože toto označení spíše nesou průmyslové konzumní medoviny s přídavkem cukru, lihu a umělých aromat.