Krásné jarní pondělí!

Konec minulého týdne jsem velmi příjemně strávil nas Moravě ve Vrbici, ve vinném sklípku u Sedláčků, od kterých vám dodáváme vinné medoviny. Tam jsem se také podíval do nejstarších habánských sklepů v této malebné obci, která je dominantou Modrých hor, nejlepší moravské oblasti pro červená vína. Při cestě do Vrbice jsem se zastavil i v minipivovaru Kvasar a přivezl vzorky. Navštívil jsem i vinařství Zborovský ve Velkých Pavlovicích, kde již mnoho let také vyrábějí vinné medoviny a mají za ně i ocenění z mezinárodních soutěží.

Pivo s medem, na tom teď jedem:)

Začnu s medovým pivem, které nevydrží věčně, protože není pasterizované, a tedy konkrétně s "patnáctkou" a "třináctkou" Kvasar z domácího pivovaru v Senticích. Sentické medové pivo Kvasar je vyráběno klasickou pivovarnickou technologií - spodního kvašení. V průběhu dozrávání je přidáván studenou cestou včelí med. Znamená to, že všechny zdraví prospěšné látky v medu obsažené zůstávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní formě. 

Celý tento týden můžete originální Kvasar přijít okoštovat a navíc i Kvasarku medovou pivní limonádu. Můžete také opět zakoupit i oblíbeného Arnošta z Pardubic s kaštanovým medem, který je zpátky v naší letní nabídce.

Košt nových vinných medovin si necháme na májové dny, takže sledujte za týden zprávičky od nás, kdy a co se (ne)vinného uskuteční.

Mojito je zpět, tak dej si ho hned

Horké jaro si žádá osvěžující drink a proto již od minulého týdne mícháme medovinová mojita, které jste si tolik oblíbili. A kdo první napíše, z jakého konkrétního druhu medoviny u nás mojito vyrábíme a jaké další přísady přidáváme, tak má u nás tento týden jeden drink grátis.

Připomínáme i naše "happy hours" od 13 do 14h, kdy máte 15% slevu na veškerou konzumaci medovin a 10% slevu na nákup medovin. Sleva na nákup platí pouze pro členy Klubu přátel. Na večerní čas od 19 do 20h jsme připravili zase 5 či 10 vzorkový košt pro 4 osoby za cenu 3 osob. Oboje platí jen do konce dubna, tak toho využijte:-)

Nejbližší degustace

  • úterý 24.4. - Jarní poznávačka medovin - 2. pokračování soutěže "Poznej medovinu" - naslepo okoštujete medoviny naší nabídky, zda je poznáte
  • termíny klasických řízených degustací najdete na webu

Zastavte se u nás!
Duben - v Medovinárně budem:)

Jiří Pouček
Muzeum medoviny - Medovinárna

Obrázky k článku