Mnoho z Vás se totiž často ptá "kdy budou zase nějaké novinky?" ... Musím konstatovat, že to není zas tak jednoduché. Noví výrobci medovin sice stále rozjíždějí výrobny, ale není to takový boom, abychom mohli každé 2 měsíce zařadit něco nového. Těch výrobců, kteří dělají limitované edice, také moc není. Avšak blíží se medovinová sezóna a období degustací a tak jsme se rozhodli postupně zařadit do nabídky medoviny z dalších zemí Evropy. Kromě rozšíření nabídky z Polska, která je určitě v plánu pro tento podzim, putují tento týden do Prahy první vzorky francouzské medoviny a na košt je tu už pár týdnů připravena i dánská višňová medovina.

Sledujte speciální ochutnávky v naší klubové Facebook skupině

Abych vás nespamoval e-mailem kvůli každé speciální přiležitosti, tak jsme se rozhodl, že nabídky tak řečeno "na poslední chvíli" budeme umíšťovat jen na Facebook do samostatné skupiny Klub přátel Medovinárny. Členství ve skupině vám bude potvrzeno na základě vašeho členského čísla.

Poprvé si to budete moct vyzkoušet na Ochutnávce francouzských medovin, která bude ve skupině vyhlášena hned, jak obdržíme vzorky. Očekávám je ve čtvrtek.

Máme nové medové pivo a bude opět i cider!

Moc jsme s tím nenadělali, ale začátkem léta došlo k výpadku výroby Medového Ogara a současně i Medového cideru od Prageru. Přiznám se, že to nešlo hned operativně řešit, protože minipivovarů, které vaří celoročně medové speciály, opravdu moc není. Vlastně to chvíli vypadalo, že nezbyl už žádný. Nakonec jsem po dlouhém odpoledni, naplněn už absolutní beznadějí, ještě zkusil zavolat do Pacova. A vyšlo to! A dnes už pro vás chladíme polotmavou 13° Včelku:) Doufám, že vám bude také chutnat!

S medovým ciderem je to složitější. Pojede k nám až ze Slovenska ze Včelco. Jako bychom tu v Česku neměli jablka a med..:) Závoz plánujeme příští týden a doufám, že bude k dispozici Divá včela i Zakázané ovoce.

Čajomír a Food Parade

Tento víkend 24. a 25.8. nás najdete na tradičním festivalu čaje Čajomír na Vyšehradě.

Hned následující víkend 31.8-1.9. se budeme účastnit prestižního gastronomického festivalu Food Parade v areálu Trojského zámku.

Kromě klasické ochutnávky medovin, chlazených medových nápojů, budeme míchat i oblíbené medovinové mojito.

Přeji medový konec léta!

za tým Medovinárny
Jiří Pouček

Obrázky k článku