Novinky Det Met Drache

Christian a Christina Müllerovi vyrábí medovinu značky Der Met Drache již mnoho let, ale je to spíš jejich hobby, než hlavní příjem. Výroba je pro ně srdcovka a dávají do toho vše. Proto medovinu vyrábějí studenou cestou a chtějí nabídnout nejvyšší kvalitu. Mohu bez váhání potvrdit, že v Německu jsem zatím lepší medoviny neobjevil. Jejich produkce dosahuje pouze cca 2 tisíce litrů ročně a naše Medovinárna je proto jejich jediný zahraniční odběratel. Rádi nechávají své medoviny posoudit v soutěžích a za posledních pár let získali spoustu medailí zejména z polského Mead Madness Cupu. 

My vám pro letošek přinášíme 7 novinek, z nichž některé byly ale již téměř rozebrány po skončení sobotní degustace. Jelikož se zaměřují často na experimentální druhy, o raritní medoviny je vždy velký zájem a u některých se nám podařilo získat jen omezené množství. Takže neváhejte !! A tyhle se opět moc vydařily:

  • Medovina z kaštanového medu je jednoznačně můj osobní favorit. Mnozí ví, že jednodruhové medoviny jsou u mě na prvním místě a kaštanový med je prostě vynikající, výjimečný a hodně jiný. A takhle je také jiná, není totiž sladká, spíše polosuchá s celkem výraznou hořkostí.
  • Medovina Lesní drak, která lehce brčálovou zelenou barvou, ale opravdu neobsahuje žádná umělá barviva, jenom alpský svízel ;-)
  • Medovina Ohlivý drak je zase jemně pikatní s jahodami, chilli a zázvorem.
  • Medovina Passion Fruit s marakujou je znamenitě vydařená, taková prostě na léto.
  • Medovina Apple Spice připomene vánoce. Rezervované kartony na náš čekaly delší dobu, tak se to úplně netrefilo do ročního období. Ale určitě vám vydrží do těch příštích :)
  • Medovina černorybízová je celkem osvědčenou a oblíbenou klasikou u mnoha výrobců.
  • Medovina Purple Sky se šťávou ze švestek z vlastní zahrady a s podkresem vanilky je opět trochu o experimentování, které je baví.

Ale v nabídce na e-shopu najdete i další druhy, celkem 12 druhů.

Během degustace jsme natočili 1,5h video, ale ještě chvíli potvrvá, než ho sestřihám a věřím, že do konce měsíce vám vypublikuji zkrácený sestřih.

Mimochodem se mi v této souvislosti úplně náhodou podařilo najít ztracené záznamy z degustací z roku 2017 s panem Vorlíčkem, Slámou i Zeleným (Přibyslavská medovina - již se nevyrábí), tak to bude po letech též zajímavou vzpomínkou.

V pátek 27.6. oslavíme 9 let

Jako každý rok si spolu připijeme těmi nejzajímavějšími medovinami a oslavíme další rok existence Medovinárny. Letos jsme museli udělat nějaké zásadní změny, které nám pomohli se udržet a tak i jako odměna vám zákazníkům otevřeme opravdu výjimečné lahve, většinu ze zahraničí. Určitě budete mít během večera možnost ochutnat přes 20 druhů medovin a opět jako ALL YOU CAN DRINK!

Rezervujte si včas místo na e-shopu! Do 16.6. za výhodnější cenu. Příležitost ochutnat a porovnat vynikající medoviny z 10 zemí světa je důvod navštívit Prahu i pro ty z vás vzdálenější..;-)

Spolupráce - WANTED

Hledáme do týmu další schopné a spolehlivé kolegy

  • obsluha e-shopu - balení zásilek, zákaznický servis, drobná administrativa - celoroční spolupráce na cca 1/3 úvazek - cca 3 dny v týdnu dopoledne (ideálně út, stř, čt). Pečlivé, rychlé, bezchybné ručičky a otevřené oči tu potřebujeme jako vy med.
  • pomoc s natáčením rozhovorů a online streamů, střihání videí, postprodukce - nárazově cca 2-3x do měsíce - já to časově nedávám a je to škoda, spousta záznamů teď leží na discích a k vám se nedostane a brzdí to i natáčení tématických streamů. Hlava plná nápadů, ale ne a ne sehnat někoho, koho by bavil tenhle segment a měl čas pro nás ve správný okamžik zmáčknout na kameře start. 

Máte zájem? Víte o někom?

Krásné jaro s vůní květů a při bzukotu včel přeje

Jiří Pouček
Hlavní medovinárník

Obrázky k článku