Vážení zákazníci, členové Klubu přátel Muzea medoviny, čtenáři medovinových newsletterů,

do vánoc zbývají 4 týdny. Vánoční čas a zima je dobou, kdy si největší část lidí vzpomene na medovinu, třeba díky tomu, že její vůně k nim dopluje atmosférou vánočních trhů. Ale je to vždy vůně medu, koření a bylinek? Bohužel stále se za 28 let nepodařilo z českého trhu vytěsnit medoviny, které jsou doslazované cukrem, ochucené aromaty, a které si spousta lidí s chutí na medovinu nevědomky často koupí nebo někomu věnuje jako dárek. Platnost nové přísnější vyhlášky schválené již v únoru 2016 je stále v nedohlednu. Těší mě však, že je tu stále rozrůstající se množina milovníků opravdu kvalitní medoviny, která se nenechá ošálit. A tak je to v tuto chvíli trochu na nás všech šířit to správné povědomí o medovině a lobovat za tradiční medovinu proti byznysu s konzumními napodobeninami. Pokud byste měli nějaký nápad, jak více dostat do povědomí lidí kolem nás, co je a není medovina, klidně nám napište. 

O vánocích to bude rok a půl od otevření naší degustační prodejny Muzea medoviny. Poslední měsíce jsme upravili název naší prodejny na Medovinárnu, který lépe vystihuje náš prostor - prodejna s barem. Rozhodně jsme se ale od původního záměru vybudovat expozici o medovině neodklonili, ale nemáme ještě dost prostředků na její dokončení. Dokonce v pozadí všeho připravujeme i nějaké projekty, které by umožnili sdílení zkušeností mezi výrobci medovin a propagaci medoviny směrem ke spotřebiteli.

100 druhů medovin opravdu není málo!

Nyní jsme se ve stálé nabídce dostali přes magickou hranici 100 druhů medovin. Každá z nich si zaslouží být prezentována a koštována v našich prostorech, protože každá z nich je něčím unikátní. Jistě budeme nabídku nadále rozšiřovat, kdykoliv objevíme další nové výrobce.

Na příští rok pro vás připravujeme zcela unikátní celoroční degustační akci, díky které budete mít možnost ochutnat všech 100 druhů medovin, které máme v nabídce a možná některé další. Vše se dozvíte začátkem prosince.

Jedním z výrobců, který vyrábí medovinu cestou šetrnou k medu (tedy bez tepelných úprav) a který nás zásobuje tento rok novými druhy medovin, je právě Tomáš Vorlíček. V sobotu 2. prosince přijede z Třebíče osobně do Prahy a zapojí se do řízeného koštu medovin. Ochutnáme s ním jeho 6 medovin a samozřejmě i další vybrané prvotřídní medoviny od převážně regionálních výrobců. Kdo první odpoví na tento e-mail, která z medovin pana Vorlíčka získala letos ocenění v USA, získá celovečerní degustaci zdarma. (již uzavřeno.) Začínáme v 17 hodin. Několik míst ještě volných máme, tak opravdu neodkládejte přihlášení na poslední chvíli.

Na (nejen) předvánoční čas Vám nabízíme možnost využít prostory Medovinárny pro Vaši soukromou akci s přáteli, kolegy, pro menší firemní večírek. Rádi připravíme program a pohoštění dle Vašeho přání.

Nejbližší veřejné akce

Prodloužené předvánoční nákupy od 13:00

Od úterý 28.11. do soboty 23.12. budeme mít otevřeno již od 13hodin! Využijte tedy tento čas, kdy se Vám můžeme nejvíce věnovat.

Z nabídky pro vánoční dárky bych připomenul možnost nákupu

  • poukazů na nákup v libovolné výši
  • poukazů na celovečerní řízenou degustaci (pro 1, 2 či více osob)
  • poukazů na běžnou denní degustaci 5 nebo 10 vzorků z týdenní nabídky - NOVINKA
  • přípravy dárkového balíčku z produktů dle vašeho přání (zhotovení do 24h) - NOVINKA
  • do vánoc bude též možné za zvýhodněnou cenu zakoupit výše zmíněnou Degustační knížku na rok 2018

Vše si můžete zakoupit osobně na prodejně nebo objednat přes e-shop. Medoviny objednané přes e-shop nyní expedujeme následující pracovní den, kdy máme otevřeno a jsou doručovány až na Vaši adresu většinou již následující den.

Věřím, že i před letošními vánocemi pro Vás bude náš podnik místem, kam přijdete nakoupit vánoční dárky pro své blízké, přátele nebo i něco prostě "jen pro sebe". Těšíme se na Vás a rádi Vám poradíme, jakou medovinu a komu vybrat.

Pokud nejste z Prahy, věřím, že Vám s výběrem na dálku pomůže aktualizovaný článek Jak vybírat dárkovou medovinu.

Přeji Vám krásný a pohodově strávený předvánoční čas!

Jiří Pouček
Muzeum medoviny/Medovinárna

Obrázky k článku