Dračí medovina poprvé v Česku!

Ani sněhová kalamita tomu letos nezabránila! 7 druhů německých medovin s logem Draka a rohu značky Der Met Drache od Christiana a Christiny Müller z městečka Tann jsou nyní v Praze. V nabídce máme

K tomu 5 úžasných melomel - ovocných medovin, v kterých bylo použito lokálního ovoce, místních farmářů nebo z vlastní zahrady

Medoviny vyrábějí studenou cestou pro zachování hodnotných látek z medu. Pyšní se nyní i několika oceněními z mezinárodních soutěží Mead Madness Cup nebo Mazer Cup. Většina z medovin jsou limitované edice, takže moc neotálejte, nemusí se zopakovat!

https://eshop.medovinarna.cz/znacka/met-drache/

Vanilková medovina - exkluzivně pro Medovinárnu

Nechali jsme si pro vás vyrobit vanilkovou medovinu, protože tu v nabídce tato příchuť úplně chyběla. Trvalo to celé 2 roky od založení medoviny. Kvašení smíšeného, převážně květového medu, následovalo dlouhé zrání a pak celý rok macerace pravé madagarské vanilky. Výsledek je vynikající. Jemná chuť, jak má být. Pojďte si ji také vychutnat! Je to limitovaná edice a v prodeji je nyní pouze u nás v Medovinárně! Výrobcem je paní Vovk Bakrlíková - Hřebečská medovina.

Unikátní medovina Solera

Zcela nová jedinečná medovina Solera ze Včelařství Skorotín je vyrobená z květového medu přirozeným dozráváním ve francouzských sudech systémem postupného staření Sistema Solera. Je výběrem nejlepších medovin, kdy stáří nejstarší složky je 5 let. Dle mého názoru i prvních z vás, kteří jste ji ochutnali, je to nejlepší medovina od Martina Blagojeviče. Tak plnou chuť málokdy potkáte.

Rynglová medovina Pleva

V Medovinárně jsme vám jako 700. medovinu představili limitovanou řadu značky Pleva kvašenou s čerstvými rynglemi. Rynglová medovina vás upoutá příjemnou, výraznou sladce ovocnou vůní, na níž naváže intenzivní chuť zralých rynglí, ve které se snoubí sladkost s ovocností. Dokonale se hodí pro degustační večer s přáteli i pro výjimečné okamžiky, kdy si chcete dopřát něco jedinečného. Máme pro vás jen pár kousků. Rychle !!

Letem medosvětem

Doskladnili jsme opět unikátní medová vína ze Medovinařství Dvořák - 14 druhů medovin od muškátové, přes rytířskou, chmelovou, vánoční po ovocné jako šípkovou nebo švestkovou.

Od značky Medovíno tu po dlouhé době máme opět sladovou medovinu, zázvor-lemon grass, ale i medovíno z dubového soudku.

Po dlouhé době tu máme opět Zázvorovou medovinu a Archívní s vanilkou ze Včelařství Třasoňovi.

Také si opět můžete vychutnat nové limitové řady Medových vín z České lesa Jaroslava Lstibůrka ze slunečnicového a javorového medu.

Medy z čistých lokalit

Poslední dobou obměňujeme nabídku medů a zaměřujeme se na čisté lokality jako Chráněné krajinné oblasti či Národní parky. Můžete vyzkoušet medy z Broumovska ze Včelí farmy Rokytník anebo z NP Podyjí od p. Texla. Tento víkend pro vás vyzvednu i medy z Doupovských hor.

Horký cyser a medovina na prodejně

Zastavte se posedět, popovídat při letošní novince: horkém cyseru! Co je to ten cyser? Cyser je jablečná medovina a ohřátý cyser z Medárny Hrádek, tak to je poctivá šťávička na zahřátí. Na přání dochutíme medem se skořicí k úplné dokonalosti!

Ještě máme poslední 3 místa na Degustaci zapomenutých medovin u příležitosti 10 let Muzea medoviny v úterý 19.12.!

Krásný advent a Vánoce!

Jiří Pouček
Hlavní Medovinárník

Obrázky k článku