Klasická medovina kvasí pomocí kvasinek z medového roztoku. Med se musí předtím naředit vodou. Ale když jste na Moravě, tak je vody málo, ale zato máte spousty hroznů plných sladké šťávy. Aby sady kvetly, je potřeba včel a od včel máme med a výsledek je tu hned. Různé druhy medu můžete kombinovat s mošty nejrůznějších odrůd vinné révy a celé nechat společně kvasit. Určitě je potřeba dobře zvážit poměr, ale i samotné párování druhů medu a hroznů. Variant tedy může vzniknout mnoho a tato sekce ovocných vinných medovin má jistě i své možnosti do budoucna.

Máj - vinných medovin ráj, nyní již 8 druhů

Kromě tří medovin od Víta Sedláčka a Clary od Tomáše Vorlíčka, které máme v nabídce již od loňska, znásobujeme nabídku o další 4 druhy vinných medovin z rodinného vinařství V+M Zborovský. Vinnou medovinu bílou s Muškátem ottonel máme nyní ve dvou variantách s odlišnou sladkostí, dále zařazujeme Vinnou medovinu Rosé z odrůdy André a červenou vinnou, která je aktuální novinkou v kombinaci medu a moštu z Frankovky a je ze všech 4 druhů nejméně sladká.

Celý květen si můžete kdykoliv během otevírací doby zajít na košť 7 vinných medovin v nabídce za 150,- / os.

Při nákupu všech 8 druhů vinných medovin (Clara + 3x Sedláček + 4x Zborovský) přes e-shop neplatíte poštovné v případě úhrady předem převodem (platí do 26.5.). Jedná se o neveřejnou nabídku pro naše zákazníky a čtenáře Novinek. Cena dopravy bude vynulována obsluhou po odeslání objednávky.

Nejbližší řízené degustace

Již dnes (čt 3.5.) můžete mezi 17 a 21h koštovat mnohé ze zahraničních medovin - Speciální degustace zahraničních medovin a na konci května vás zveme na řízenou degustaci medovínek od Medovína. Degustační set zveřejníme 1 týden předem.

Krásné jaro!

Jiří Pouček
Muzeum medoviny - Medovinárna

Obrázky k článku