Jiří Sláma povypráví o medovině i se svým otcem. Představí u nás i novinku! (v úterý 28.3.)
- 25. března 2017
V úterý 28.3. od 18:00 se koná další řízená degustace s výrobcem a tentokrát přijede otec a syn Slámovi. Poprvé u nás představí i svoji novou medovinu vyráběnou výhradně studenou cestou.
Postupně dáváme v Muzeu medoviny prostor všem výrobcům, aby osobně představili své medoviny. Po panu Tomkovi a Lstibůrkovi, je dalším hostem naší degustace i výrobce Jiří Sláma. Přijede i se svým otcem, který se včelám, medu a medovině na Vysočině poblíž Havlíčkova Brodu věnuje výrazně déle.
Právě Staročeská medovina byla u nás na akcích a prodejně nejžádanější medovinou roku 2016 a tak nyní máte jedinečnou příležitost si celý příběh z vaší oblíbené medovinové farmy autenticky vyslechnout přímo od výrobců.
Sám se ale těším na tu ochutnávku, nejen dalších medovin, ale té avizované novinky. Vždycky mě potěší, když mi někdo z výrobců řekne "tak příští rok už budeme vyrábět za studena", protože směřování doby stále více "zpět" k přírodním produktům a šetrnému zpracování surovin se nedá zastavit a dává smysl:) A právě v úterý ochutnáme novou medovinu z Vysočiny vyráběnou již plně studenou cestou, tedy bez ohřevu, který by poškodil drahocenné složky v medu a zachovaly se tak i v medovině. Budete první, kdo ji ochutná!
Osobně věřím, že třeba za pár let budeme v Muzeu medoviny nabízet jen medoviny vyráběné za studena a ty vařené zůstanou jen součástí muzejní expozice:-)
Máme na speciální úterní degustaci opravdu posledních pár volných míst, nebudu se dále rozepisovat, akce je více než lákavá a věřím, že kdo chvíli zaváhá, tak už se nevejde...
REZERVACE MÍSTA
Chcete na degustaci pozvat některého dalšího vašeho oblíbeného výrobce? Napište koho na info@muzeummedoviny.cz!
Krásné víkendové dny a nezapomeňte si přeřídit hodinky, jinak v úterý o hodinu zmeškáte:)
Jiří Pouček