V čem jsou medoviny v bag-in-boxech skvělé?

  • Bag-in-boxy jsou super řešení pro větší akce, kde se vytočí hodně medoviny - oslavy, svatby, párty s přáteli, historické, šermířské akce. Každý si jednoduše pohodlně načepuje.
  • Oproti skleněným lahvím mají tu výhodu, že se nerozbijí nějakým nárazem a proto jsou ideální pro přepravu a cestování. 3 litrový bag se lehce vejde do batohu.
  • Medovina vydrží dlouho načatá, protože se do plastového vaku při čepování nedostane žádný vzduch.
  • Když ji jeden den nevypijete, nemusíte se trápit s uzávěry, korky, ani s tím, že by druhý den už medovina nebyla dobrá. Bude skvělá i za týden.
  • Cena medoviny přepočtená na litr je daleko nižší, než při nákupu samostatných lahví.
  • V bagu je stočena opravdu stejná medovina, jaká je v lahvi. Jsou to jen pověry, že se do kanystrů plní druhořadá medovina. Tohle poctiví výrobci fakt nedělají.

Napadá vás ještě nějaká výhoda? napište mi:)

Do bag-in-boxů vybíráme opravdu nejoblíbenější medoviny a také ty, které jsou vhodné na ohřev. Toho využijete hlavně v zimě. Díky široké nabídce 15 druhů si nyní vybere svoji oblíbenou medovinu v bagu daleko více z vás!

Medovina z Beskyd

Již od září u nás můžete nakoupit 6 druhů medovin Dr. Bojdy v bag-in-boxech pod naší vlastní značkou Medovina z Beskyd. V nabídce jsou tyto druhy vynikajících polosladkých za studena vyráběných medovinek:

Měli bychom je mít nyní ve stálé nabídce v objemu 3 litrů. V případě, že o ně bude zájem a věřím, že bude, protože jsou vynikající, je možné plnění i do 5 litrových bag-in-boxů. O tom se případně rozhodneme v průběhu sezóny.

Na akátovou, lesní a archívní je nyní zahajovací sleva 10% do 28. října!
(do konce října v NONAME balení bez etiket - čekáme na grafiku a tisk...)

Medovina z Malých Karpat

Někteří z vás jistě tuší, jaká medovina se vyrábí pod Malými Karpaty... na Slovensku... ve Smolenici... přihořívá.. už víte? no jasně Včelovina! Určitě vám výrobce Včelco nemusím dlouze představovat, protože kdo má rád medovinu, jistě Včelco medoviny nebo přímo Včelovinu již nejednou ochutnal.

Od listopadu budou v bag-in-boxech k dispozici Honeycraft Včelco medoviny a to klasická čistě z květového medu a original "Prešporská" s kořením a bylinkami. Později na podzim bude v nabídce i ovocná rybízová. Klasická medovina byla ještě nedávno držitelkou Ocenění Nejlepší medovina světa. Včelco medoviny budeme prodávat pod značkou Medovina z Malých Karpat.

Klasickou a Originál variantu vám nyní nabízíme v PŘEDPRODEJI do 28. října se slevou 10%. Distribuce začne ale až cca 1.11.2024 !

Medovina z Vysočiny

Mnohým z vás je také jistě známá Medovina z Vysočiny a do naší nabídky k originálskořicové a Staročeské přírodní a barrique jsme na konci léta přidali i bag-in-boxy višňové medoviny. Vše ve variantách po 3 a 5 litrech.

V názvech medovin se snažíme zdůraznit jejich původ, ikdyž to není tzv. terroir, jak ho znáte u vína. Med použitý na výrobu medoviny není vždy přímo z oblasti, kde se medovina vyrábí, ale určitě se jedná o kvalitní český nebo slovenský med. Ne každý větší výrobce medovin si totiž může dovolit obhospodařovat stovky včelstev, aby pokryl celou spotřebu medu pro výrobu. Mají dlouhodobě prověřené včelaře a všechny medy průběžně kontrolují rozbory, aby měli 100% jistotu pravosti. Pouze menší výrobci vyrábějí výhradně z medu svých vlastních včel. Se včelami je daleko více práce, než s tanky plnými sladkého moku, které si i dlouhé roky poklidně leží a zrají.

Jak medovinu servírovat?

Medovina se nejlépe vychutná, pokud byla vychlazená na 10-12 °C, podobně jako sladší bílé víno. Servírujeme ji ve sklenicích pro bílá vína o objemech 200-400ml typu tulipán a plníme ji max. do 1/2. Doporučená porce je 1dl. 

Ohřev je možný na 50-55 °C a pak ji servírujeme do sklenice s ouškem na kávu či svařené víno nebo do keramického hrnku. Doporučená porce 2dl.

K ohřevu doporučujeme výraznější a sladší medoviny, nejlépe kořeněné, bylinné, ale i ovocné - černý rybíz, višeň, červená vinná apod. Méně sladké a přírodní medoviny je vždy vhodnější servírovat vychlazené. Pokud k ohřevu použijete přírodní medovinu, můžete si ji dle libosti dochutit kořením, podobně jako svařené víno. Skořice, badyán, hřebíček... Pokud by byla málo sladká, přidejte lžičku medu. Medoviny z druhových medů ale díky své jedinečnosti ve vůni i chuti nikdy nedochucujeme.

Věřím, že vás nová nabídka bag-in-boxů zaujme nejen teď v zimním období a pokud bude zájem, jistě ji dále rozšíříme. Resp. ještě něco plánujeme, ale nesmím ani naznačovat :)

Jiří Pouček
Hlavní medovinárník

P.S. uvedené slevy se vztahují pro maloobchodní zákazníky.

Obrázky k článku