Pro výrobu šumivé medoviny (slovinsky peneča medica) je potřeba dlouhý čas. Musíme nejdříve vyrobit kvalitní medovinu. To trvá cca 2-3 roky. Nejdříve proběhne klasický proces kvašení, což trvá cca 2 měsíce, následně měsíce dokvášení a cca 2 roky zrání. A to je opravdové minimum pro kvalitní chutově výjimečnou medovinu. A jinou ani pro následnou výrobu "šampaňského" použít nelze. Pro výrobu šumivé medoviny pak následují cca 2 roky dodatečného druhotného kvašení v lahvi za použití speciálních kvasinek, poté technologicky náročný postup odstranění kalů a konečné uzavření typickou hřibovitou zátkou.

Slovinsko je aktuálně jednou z mála zemí, kde se šumivá medovina vyrábí a stále je to záležitost několika lokálních menších malovýrobců. Zájem o ni však strmě stoupá, protože se jedná opravdu o prémiový a kvalitní produkt, což dokládají hodnocení o sommeliérů na celém světě.

Jsme jedinými dodavateli v ČR.

Katalogový list pro firmy

Nalezeno 3 produktů.

  • Obrázek produktu není k dispozici.

    Cervecería Lazarus y Colin S. de R.L. de C.V.

    Acahual

    • Mexiko
    • 0,355 l
  • Viking Bad original 33cl bottle

    Viking Bad S.L.

    Viking Bad

    • Španělsko
    • 0,330 l
    • dárková lahev
  • Obrázek produktu není k dispozici.

    Cervecería Lazarus y Colin S. de R.L. de C.V.

    Mezquite

    • Mexiko
    • 0,355 l