Dny slovinské medoviny a "šampaňského"
- 21.2.2019
- 13:00
- Muzeum medoviny
Zveme Vás na speciální degustační dny, kdy ochutnáte špičkové slovinské medoviny a seznámíte se s výrobou šumivé medoviny.
- Začátek: 21. února 2019 13:00
- Konec: 2. března 2019 20:00
- Místo akce:Muzeum medoviny
- Region: Česko
- Kategorie: Ochutnávky
- Kapacita akce:Neomezeno
- Komunitní akce:akce je pořádána primárně pro členy Společných aktivit
- Cena:150 Kč
Ve výrobě medovin se slovinští výrobci zaměřují výhradně na druhové medoviny. Slovinské medoviny získávají mnohá ocenění v mezinárodních soutěžích.
Šumivá medovina (ve Slovinsku označované jako "peneča medica") je zcela jedinečná specialita, která se jinde v této kvalitě a rozsahu nevyrábí. Výroba takové šumivé medoviny trvá minimálně až 5let, neboť se jedná o výrobu metodou sekundárního kvašení v lahvi z kvalitní medoviny a proto často používáme označení "šampaňské" z medoviny!
Kdy? Od čtvrtka 21.2. do soboty 23.2. od 13 do 20h
Speciální degustační set slovinských medovin - 5 vzorků medovin - 150 Kč
- medovina z květového medu - suchá - Jere
- archívní medovina z kaštanového medu - polosladká - Oder
- medovina z lipového medu - Medarna
- archívní medovina z květového medu - sladká - Oder
- medovina z kaštanového medu - sladká - Jere
Ceny "šampaňského" z medoviny dle ceníku od 750 Kč / lahev. Doporučujeme pro skupinu min. 4 osob.
Degustační dny zahájíme speciální řízenou degustací první večer tedy ve čtvrtek od 18 hodin.