Speciální řízená degustace - host: výrobce Jiří Sláma
- 28.3.2017
- 18:00
- Muzeum medoviny
- 0/15
Tentokrát během řízené degustace dáme slovo dalšímu z vašich oblíbených výrobců. Přivítáme Jiřího Slámu, který vyrábí na Vysočině několik druhů medovin.
- Začátek: 28. března 2017
- Čas:18:00 - 20:00
- Místo akce:Muzeum medoviny
- Region: Česko
- Kategorie: Ochutnávky
- Kapacita akce:15
- Komunitní akce:akce je pořádána primárně pro členy Společných aktivit
- Cena:490 Kč
Během každé řízené ochutnávky se ve 2 hodinách dozvíte vše důležité a zajímavé o historii a výrobě medoviny, obohatíte se o jedinečný zážitek spojený s ochutnávkou mnoha různých vzorků medovin. Naučíte se, jak poznat poctivou medovinu.
Tentokrát speciálně naší degustací obohatí autentickými zkušenostmi ze své vlastní pan Jiří Sláma, který vyrábí několik druhů medovin. Medovinu z Vysočiny anebo staročeskou medovinu. Podle historické receptury ji nechává dozrávat v dubových sudech. V Muzeu medoviny byla tato medovina vroce 2016 nejoblíbenější a nejprodávanější.
Program degustace
- úvodní seznámení s Muzeum medoviny
- ochutnávka jednodruhových medů
- základní výklad o historii a výrobě medoviny - seznámení se sortimentem medovin v ČR a SR, příp. i ve světě.
- jak poznat poctivou medovinu v obchodě, na trhu.
- jak vybrat nejlahodnější dárek pro své blízké, přátele, obchodní partnery
- ochutnávka 10 nejzajímavějších druhů medoviny
Účastník se obohatí o nové informace, odnese si skvělý autentický zážitek, protože ochutná rozmanité vzorky medovin, na které jinde běžně nenarazí. Po skončení ochutnávky je možné medoviny přímo nakoupit.
Všechny medoviny prezentované Muzeem medoviny jsou vyráběné tradičními postupy bez doslazování cukrem, dolihování. Surovinami pro výrobu jsou pouze voda, med a přírodní ingredience - koření, byliny, ovocné šťávy. Muzeum medoviny propaguje výrobce tradičních medovin, které jsou naším regionálním bohatstvím.
Ochutnávka medovin možná také i vám změní názor na medovinu a zařadíte ji častěji na seznam oblíbených nápojů i během léta.
Cena degustace: 490Kč za 10 vzorků. Součástí ceny je i občerstvení v podobě sýrových talířů a pečiva.
Na tuto degustaci je nutné se předem přihlásit! Kapacita je omezená.