Medovinárna ®
  • 0
  • CZ
    • CZ
    • EN
    • RU
  • Nabídka
  • Degustace
  • Degustační klub
  • Novinky
  • Reference
  • Pro firmy
  • E-shop
  • Akce

Řízená degustace litevských medovin

  • 22.7.2021
  • 19:00
  • Medovinárna
  • 0/14
  • Garantovaná akce

Zveme Vás na degustační večer v našich prostorech, kde ochutnáte ty nejlepší litevské tradičně vyráběné medoviny značky Šušvės Midus

Organizoval

  • prodejna prodejna Správce platebHlavní účetníČlenSprávce zákazníkůOrganizátorHlavní organizátor
    Sledování
  • Začátek: 22. července 2021
  • Čas:19:00 - 21:00
  • Místo akce:Medovinárna
  • Region: Česko
  • Kategorie: Ochutnávky
  • Kapacita akce:14
  • Komunitní akce:akce je pořádána primárně pro členy Společných aktivit
  • Úhrada účasti:platba předem
  • Vstupenky:https://eshop.medovinarna.cz/darkove-poukazy/rizena-degustace-litevske-medoviny-ct-22-7/

Erikas Augustinavičius je majitelem rodinné firmy a již třetí generací se zabývají včelařstvím a postupně i výrobou medoviny. Medovinu vyráběl již jeho dědeček a matka, od nichž převzal tajemství výroby medoviny. Teprve před několika lety se rozhodl proměnit svůj koníček v legitimní podnikání. V blízkosti slavného hradiště Plinkaigalio, na břehu rychle tekoucí řeky Šušvė, kde již jejich předkové prosperovali v prehistorických dobách, tak došlo k oživení starého řemesla výroby medoviny. Litevci pili různé druhy medoviny od „antiky“ až do 18. století; proto je medovina považována za litevský národní nápoj. Podle archeologů byla medovina známá a používána na různých slavnostech a oslavách v tété lokalitě již v pravěku. Vychází to z nálezů poblíž slavné mohyly Plinkaigalio a hřbitova z doby železné.

V současné době mají vlastní včelín, kde bzučí 150 včelích úlů. Medovina je vyráběná vařením pouze z medu vlastních včelstev. Při výrobě medoviny medem rozhodně nešetří - každý litr medoviny obsahuje až 750g medu, což je řadí mezi absolutně nejsladší medoviny. Při výrobě nepoužívají žádné chemické přísady, pouze přírodní suroviny a tím se odlišují od ostatních výrobců v regionu. Medovina zraje nejméně 1 rok, některé druhy medoviny však 3-4 roky. Med je hlavní složkou, která dodává medovině barvu, chuť a vůni. Chuť zralé medoviny je ušlechtilá, nenápadně sladká, plná.

Pokud bysme chtěli litevskou medovinu srovnat s nějakou podobnou, kterou již znáte z nabídky Medovinárny, musíme jít do Polska. Litevské medoviny značky Šušvės Midus jsou na úrovni dwójniaků až półtoraků s tím rozdílem, že veškerý med je přidáván před kvašením a na rozdíl od některých výrobců není nijak navyšováno množství alkoholu. Proto například medovina Midus Kunigaikščių kvasí až dlouhých 6 měsíců.

Během degustace ochutnáte všech 9 druhů litevských medovin značky Šušvės Midus. K ochutnávce je servírováno občerstvení - chléb, sýry.

Začátek 19:00, trvání cca 1,5 hodiny.

Cena v předprodeji na e-shopu 490,- / na místě 590,-

  • Nástěnka
  • Informace pro přihlášené
  • Tabulky
Navigace a odkazy

Medovinárna ®

Na Zderaze 14, Praha 2
+420 775 633 077
web@medovinarna.cz

IČO: 028 95 048
Jsme plátci DPH.

© Muzeum medoviny | Kontakty | RSS | Mapa stránek | Osobní údaje
Kopírování textů, obrázků a dat o produktech z těchto stránek není bez našeho souhlasu dovoleno.  

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...