Řízená degustace slovenských medovin
- 19.11.2019
- 18:00
- Medovinárna, Na Zderaze 14, Praha 2
- 0/15
- Garantovaná akce
Zveme Vás na degustační večer v našich nových prostorech, kde společně ochutnáme výběr nejlepších slovenských medovin prezentovaných v rámci Týdne slovenské medoviny.
- Začátek: 19. listopadu 2019
- Čas:18:00 - 20:00
- Místo akce:Medovinárna, Na Zderaze 14, Praha 2
- Region: Česko
- Kategorie: Ochutnávky
- Kapacita akce:15
- Komunitní akce:akce je pořádána primárně pro členy Společných aktivit
Během každé řízené ochutnávky se ve 2 hodinách dozvíte vše důležité a zajímavé o historii a výrobě medoviny, obohatíte se o jedinečný zážitek spojený s ochutnávkou mnoha různých vzorků medovin. Naučíte se, jak poznat poctivou medovinu.
Program degustace
- úvodní seznámení se včelařstvím, získáváním medu a druhy medu + ochutnávka jednodruhových medů
- výklad o historii a výrobě medoviny; seznámení se sortimentem medovin v ČR a SR, příp. i ve světě.
- jak poznat poctivou medovinu v obchodě, na trhu.
- jak vybrat nejlahodnější dárek pro své blízké, přátele, obchodní partnery
- ochutnávka 12 nejzajímavějších druhů medoviny
Výrobci
- Tomka - Tradiční slovenská medovina
- Včelco - Včelovina
- Apimed - Trnavská medovina
- Beramed - Tekovská medovina
- EMKO - Trenčianská medovina
Účastník se obohatí o nové informace, odnese si skvělý autentický zážitek, protože ochutná rozmanité vzorky medovin, na které jinde běžně nenarazí. Po skončení ochutnávky je možné medoviny přímo nakoupit.
Všechny medoviny prezentované Muzeem medoviny jsou vyráběné tradičními postupy bez doslazování cukrem, dolihování. Surovinami pro výrobu jsou pouze voda, med a přírodní ingredience - koření, byliny, ovocné šťávy. Muzeum medoviny propaguje výrobce tradičních medovin, které jsou naším regionálním bohatstvím.
Ochutnávka medovin možná také i vám změní názor na medovinu a zařadíte ji častěji na seznam oblíbených nápojů i během léta.
Na tuto degustaci je nutné se předem přihlásit! Kapacita je omezená.