Milan Krivý

SK02

Tradiční trenčianská medovina.

EMKO, s.r.o.
Slovensko
Horná Súča

Fotografie

medovina

metheglin

EMKO, s.r.o.: Trenčianska medovina - světlá
SK0201A

Trenčianska medovina - světlá

Příchuť: bylinná kořeněná

Jedinečný recept této nejstarší slovenské medoviny má své počátky v roce 1973, kdy započala novodobá renesance medoviny.

EMKO, s.r.o.: Trenčianska medovina - tmavá
SK0202A

Trenčianska medovina - tmavá

Příchuť: bylinná kořeněná

Výrazně tmavá barva a jemně nahořklá chuť nemá svůj původ v lesní medu, ale v pečlivě vybraném koření a bylinkách.

SK0203Z

Trenčianska medovina s rakytníkom

Příchuť: bylinná kořeněná

Novinkou roku je medovina vyráběná tradičním způsobem s výraznou chutí a blahodárnými účinky rakytníku.

Historie

Začiatky výroby Trenčianskej medoviny siahajú až do roku 1973, kedy Ing. Milan Krivý st. spracoval recept na jej výrobu. Postupom času sa recept zdokonaloval až do podoby, v akej ho poznáme teraz. Podieľal sa aj ako spoluorganizátor prvého ročnika výstavy Včelár na Trenčianskom výstavisku. V roku 1991 po zmene spoločenských pomerov vznikla firma EMKO s.r.o., zameraná na výkup a spracovanie včelích produktov a výrobu Trenčianskej medoviny.

Tmavá medovina je vyráběna cca od roku 2000.

Výroba medoviny

Medovinu vyrábame varenú, na dochutenie používame vlastnú zmes bylín a korenín, pri tmavej je trochu zmenená technológia varenia a iná zmes bylín a korenín. Kvasenie je pri teplote 20-25°C.

Doba zrání 1 rok.

Vlastní včelstva produkují cca 5% medu na celkovou produkci medoviny.
Je používán med květový.

Včelařství

Vlastné včelstvá máme umiestnené v lokalite Melčice-Lieskové momentálne v počte 20 rodín.

Další produkce

Včelí med:
  • med kvetový
  • repkový šľahaný med
  • med agátový
  • med lesný
  • med medovicový

Komerční výrobce

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...