Medovina ze slunečnicového medu
Pleva
Typická hořkosladká chuť charakterizuje medovinu vyrobenou pouze ze slunečnicového medu.
Podrobnosti
Medovina vzniká kvašením slunečnicového medu za použití speciálních kvasinek. Při výrobě se nepoužívá tepelné úpravy a tím je zaručeno zachování významných látek včelího medu. Slunečnicové víno má výraznou sladovou chuť. Prvopočátek této chuti je v poměrně velikém množství pylu, který tento med obsahuje. Má trpce hořko sladkou chuť. Ta se objevuje i v této medovině. Proto se chuť nedá posuzovat ihned po prvním doušku, ale až minimálně po třetím. Právě toto chuťové pohlazení způsobí, že doušek sklouzne do hrdla až příliš lehce a zanechá po sobě jemně nahořklý dozvuk, který láká k dalšímu doušku. Neobsahuje žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Případný sediment je přirozenou vlastností. Každé kvašení (šarže) má originální chut, která je závislá především na druhu použitého medu. Medovina z slunečnicového medu je vyráběna podle původní receptury. Tato medovina je vyrobena pouze z slunečnicového medu.
Stručně o výrobci
Podrobnosti o výrobci: Pleva