Fotografie

Podrobnosti

Rybízový poklad ze zahrádky rodičů Černý rybíz dozrál na zahradě rodičů Milana Plevy. Všiml si, že rybíz nesklízí. Protože ho má Milan rád, zejména kvůli jeho vitamínům, napadlo ho přidat do medoviny. Keře tedy očesal a rybíz rozmačkal do právě naložené medoviny. Medovina pak pěkně kvasila a Milan čekal na správnou chvíli, kdy vytáhnul z medoviny zbytky bobulí. Ty by jinak mohly vyplavat nahoru a zabránit dobrému prokvašení. Medovina pak zrála skoro dobré dva roky. Po hromadné ochutnávce v Potštejně naznali, že se povedla skvělá osvěžující medovina. Je v ní cítit kyselinka s ovocnou chutí, a nakonec výrazná chuť kvalitního českého medu. Milan byl nadšený. Pokud prý letos bude rybíz, rozhodně zase naloží. Rybízové medoviny se ale zase dočkáme za dva roky, proto je tahle dobrota limitovaná. Doporučujeme proto rychle ochutnávat! :-) limitovaná medovina s černým rybízem, pleva Výroba za studena Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.

Stručně o výrobci

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Podrobnosti o výrobci: Pleva