
Ludvík Svítek
Medovina z Podhradí
Medovina je kvašená z jarních medů Českého lesa a vyráběná studenou cestou. Jedná se přírodní chuťově jemnou a čistou variantu bez dalších přísad.
- Česko
- CZ1101
- 0,500 l
- skladem
Výroba medoviny studenou cestou v přimdském podhradí s tradicí již od roku 2002.
S vlastní včelařskou výrobou a kvalitním zpracováním včelařských produktů má pan Svítek starší zkušenosti již od roku 1970. Výroba medoviny však byla započata až v roce 2000 a nyní je vyráběna převážně z řepkového medu z vlastních včelstev. Proces výroby probíhá přírodní tzv. „studenou cestou“, což znamená, že se medovina nevaří. Díky tomuto přirozenému procesu kvašení si medovina Z Podhradí uchovává veškeré zdraví prospěšné látky obsažené jak v medu, tak i v bylinách, které jsou přidávány do některých druhů. Alkohol (14 %) se tvoří samovolně při kvasném procesu z medu a tudíž není nutné přidávat jakýkoliv rafinovaný cukr či finální produkt dolihovávat. Vysoká kvalita medoviny je dána nejen pomalým kvasným procesem (trvajícím týdny), ale také následným několika měsíčním uložením. Medovina patří mezi naše méně sladké moky a je oblíbená vychlazená. Jako ohřátá se doporučuje skořicová nebo bylinná, jejichž aroma vyniká při ohřívání. Některé druhy medovin z Podhradí jsou díky poptávce spotřebitele vyráběny s přidanými aromaty - karamelová, mandlová a lískooříšková. V nabídce Muzea medoviny je nemáme.
Medovina je kvašená z jarních medů Českého lesa a vyráběná studenou cestou. Jedná se přírodní chuťově jemnou a čistou variantu bez dalších přísad.
Oblíbená mandlová medovina se základem v bylinné variantě.
Karamelová medovina má svůj základ v medovině bylinné a je dochucena trestí a dobarvena.
Oblíbená oříšková tresť obohacuje chuť a vůni bylinokořeněné medoviny z Podhradí.
Čokoládová příchuť je novinkou roku 2015 v nabídce medovin z Podhradí.
16 druhů koření a bylinek na vás blahodárně zapůsobí v medovině z přimdského podhradí. Medovina je kvašená a vyráběná studenou cestou z nektarových medů. Směs koření a bylin ji dodává velmi výrazný charakter.
Višňová medovina je velice zajímavou kombinací klasické medoviny obohacené jemným červeným vínem.
Medovina hořká obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení. Její tmavá barva je dána vylouhovanými bylinami.
Velmi vydařená lahodná medovina vyráběná za studena z vody, medu a následně dochucená prvotřídní skořicí, která významně přispívá k tvorbě a čištění krve. Jedná se doprodej tohoto druhu medoviny. Skladem máme úplně poslední lahve.
Staročeská medovina výrazně tmavé barvy obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení. Je kvašená a vyráběná studenou cestou z květových medů. Má velmi výraznou hořkou chuť.