Připravili jsme pro vás týden ovocných medovin, kterým se říká melomely. Jak se vyrábí? Rozhodně ne tak, že se do jedné univerzální medoviny přidají nějaká aromata a a barviva, ani tak, že se na konci dochutí ovocnou šťávou. Ovoce se musí účastnit celého výrobní procesu od začátku, jinak by nápoj neměl harmonickou chuť. Při výrobě klasické medoviny musíme smíchat med s vodou a právě pokud chceme vyrobit melomelu, nahradíme část nebo celý díl vody ovocnou šťávou. Výsledný roztok poté necháme prokvasit. Hodně záleží na poměru medu a ovoce, zda má výsledek blíže k medovině nebo ovocnému vínu. A pokud chcete vědět, jaký druh medoviny se označuje např. jako cyser, tak přijďte na degustaci anebo se ponořte do naší medovinové databáze.

Pojďte prozkoumat nejrůznější rozmanité ovocné medoviny od předních výrobců a na závěr si pochutnáte i na medovině úplně nejvyšší kategorie, kterým je polský poltorak.

Celotýdenní degustace v Medovinárně

Kdy? Od čtvrtka 12.3. do soboty 16.3. od 12 do 20h (sobota až od 14h)

Speciální degustační set ovocných medovin - 5 vzorků medovin - 170 Kč včetně archívního polského poltoraku.

Aktuální set bude zveřejněný na webu

Přihlašte se na akci

Speciální ovocný set bude i v e-shopu

Jelikož mě dnes tlačí už čas, tak jen dávám vědět všem mimopražským, že na středu připravíme v e-shopu speciální sadu ovocných medovin za zvýhodněnou cenu, kterou si můžete nechat zaslat domů. Bude tam pak v nabídce pouze do pondělí 18.3.!

Medovina k pití svádí,
zajistí vám věčné mládí!                

Jiří Pouček

Obrázky k článku