Medovinárna
  • 0
  • CZ
    • CZ
    • EN
    • RU
  • Nabídka
  • Degustace
  • Klub
  • Novinky
  • Degustační knížka
  • Reference
  • E-shop
  • Akce
  • archív
  • 2015

Předvánoční pražské včelařské setkání PSNV (s medovinou)

  • 16.12.2015
  • 18:00
  • Fakulta elektrotechnická, Technická 2, Praha 6
  • Doporučená akce

Předvánoční setkání včelařů s přednáškami a doplněné ochutnávkou medoviny

Organizoval

  • administrator administrator Správce importů z banky
    Sledování
  • Začátek: 16. prosince 2015
  • Čas:18:00 - 21:00
  • Místo akce:Fakulta elektrotechnická, Technická 2, Praha 6
  • Region: Česko
  • Kategorie: Ochutnávky
  • Kapacita akce:Neomezeno
  • Komunitní akce:akce je pořádána primárně pro členy Společných aktivit
  • Cena:100 Kč
Předvánoční besídka technologická, aneb i v nízkých a tenkých to jde… Taková pěkná tečka za tím naším rokem…

Lektor: Jiří Přeslička (PSNV) a jeho zootechnika v nízkých nástavcích o tloušťce 19 mm a rozličné další vychytávky
a zkušenosti


Bonus: zajímavé informace o medovině spojené s degustací vzorků:
Jiří Pouček: ČESKÉ A SLOVENSKÉ MEDOVINY PO ROCE 1990

O přednášejících:

Jiří Přeslička
Původní profesí jsem zemědělský technik. Absolvoval jsem Střední zemědělskou technickou školu v Písku, obor
pěstitel – chovatel. Narodil jsem se r. 1957, včelařím od r. 1964, jsem jedním ze zakládajících členů PSNV-CZ (r.
2000) a jejím lektorem. Propaguji včelaření v tenkostěnných úlech typu Langstroth o síle stěny 19 mm,
vzdělávání ve včelařství, šlechtitelskou činnost. Účastnil jsem se speciálního včelařském projektu v JAR.
O čem bude přednáška?
Nejprve představím tenkostěnný úl Langstroth (19mm). A k tomu zootechniku včelaření v něm. Včelaření v
kombinaci: plodiště L 232 a medník 137mm. Rovněž představím svůj zvedák na úly a plemenáče z dutinkového
PP + polystyrenové oplodňáčky Stehr. Dalším tématem bude parafínování. Rád se také podělím o zkušenosti z
včelaření v Africe.

Jiří Pouček – Muzeum medoviny, Praha
K medovině jsem se dostal jako konzument a byl jsem zklamaný z toho, jak často se do ní u nás přidává cukr, líh
a umělá aromata. To jsem nechtěl pít a zdálo se mi to barbarské. Poslední 3 roky jsem projel tisíce kilometrů a
osobně poznal přes 50 výrobců medovin a podíval se na jejich výrobu v Čechách, na Moravě i na Slovensku.
Nyní v centru Prahy připravuji prostory pro Muzeum medoviny. Seznámím Vás s tím, jak se vyvíjí aktuální výroba,
a budete moci ochutnat i několik opravdu vydařených vzorků. Na závěr pojďme diskutovat o tom, co brání tomu,
abychom české medovině navrátili světový věhlas. A proč se to daří na Slovensku a ne u nás.

Publikoval: administrator

Navigace a odkazy

Medovinárna

Na Zderaze 14, Praha 2
+420 775 633 077
web@medovinarna.cz

IČO: 028 95 048
Jsme plátci DPH.

© Muzeum medoviny | RSS | Mapa stránek | Osobní údaje
Kopírování textů, obrázků a dat o produktech z těchto stránek není bez našeho souhlasu dovoleno.  

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...