Jak již úvodník prozradil, podařilo se mi doplnit tým o nové prodavače a po několika týdenním výpadku opět fungujeme. Nově budete na prodejně potkávat Slávka, který vám nejlépe poradí s medovinou a Františka, který sám vyrábí cider Jara. Ten bude brzy i v nabídce Medovinárny.

Novinky z Čeladné od Dr. Bojdy

Několik dlouhých let jsme v nabídce neměli tyto studenou cestou vyráběné medovinky od pana Bojdy a již první dny ukázaly, že vám stále hodně chutnají. Zaujaly i mnoho zákazníků ze zahraničí. Nově tu máme archívní medovinu (#M0714), která byla založená již někdy v roce 2012 a máme ji pro vás za úplně neuvěřitelnou cenu! Etiketa by mohla mást, že je bariková, ale tato šarže dozrávala jen v nerezovém tanku.

Další novinkou (#M0713) je unikátní melomela Čeladenka vyrobená s pouze z lokálních surovin z okolí obce Čeladná (proto Čeladenka), kde má pan Bojda svá včelstva. Je kvašená z lokálních květových medů, šťávy borůvek z místních lesů a šťavnatých višní. Metoda studeného kvašení zachovává veškeré látky obsažené v medu. Obsahuje také směs bylin s okolních luk a propolis.

Tak trochu na suchý únor je ideální Medovinka Brut bez zbytkového cukru:) Zaujme ale i široká škála druhových medovin - akátová, slunečnicová a výrazná lesní, které nám tu v nabídce dlouhodobě chyběly. Tak snad budete spokojeni;-)

Dlouho očekávaná archívní novinka z Třebařova

Aktuální Hřebečská medovina Grenage Noir (#M0712) zrála 5 let v sudu po francouzské odrůdě Grenache noir tak, aby se dosáhlo nejlepšího možného chuťového profilu. Vůně je jemná a bohatá, s tóny červeného vína.​ Základem je čistá medovina kvašená převážně z lokálních květových medů oblasti Hřebečského hřbetu v okolí Třebařova.

Dánský Mjødgård je zpět a také jedna sezónní novinka

Neskutečně mě překvapil váš zájem o tuto dánskou značku medovin! Ale není se čemu divit, když jdou naplno ve výrobě tradiční medoviny s lokálními přísadami, které byly používány před staletími. To nemůže dopadnout špatně, naopak.

Před vánocemi jsme ale byli téměř vyprodaní a už nebylo v mým možnostech doobjednat zboží, aby v pohodě dorazilo do Česka. Nyní si můžete opět v klidu vychutnat všech 7 základních druhů a také zimní šípkovou medovinu Vintermjød (#M0715), která navíc ležela téměř rok v dubovém sudu.

Pokud chcete mít doma všechny druhy, využijte nákupu výhodného setu.

Degustační sety pro únor

České novinky jsme zařadili do aktuálních denních degustační setů na prodejně. Dánský šípkový Vintermjød najdete v zahraničním 5ti vzorkovém výběru.

Aktuální otevírací doba - 5 dní

úterý až sobota   13:00 - 19:00

Degustační večery? Zatím jen 27.2. a 7.3.

Během několika týdnů připravím i nové degustační večery. V tuto chvíli vás mohu pozvat na 2 neformální večery pro členy Klubu přátel Medovinárny

Proč jsme zrušili dobírky?

Od ledna 2024 jsme zrušili zasílání na dobírku. Poslední rok jsme každému zákazníkovi předem volali, abychom měli jistotu, že zboží na dobírku převezme. Bohužel to přestává být zárukou převzetí. Pro nás to znamená práce a stres navíc. Byť zákon zavazuje zákazníka k převzetí a platbě za objednané zboží, jsou to jen další složitě vymahatelné řádky. Dopravné u Messengera navíc zaplatíme za cestu tam i zpět, což je odlišnost třeba od Zásilkovny. Jedna nepřevzatá zásilka je pro nás pak škoda od 300 až třeba do 1000 Kč u větších objednávek.

Dobírku umožníme na přání stálým spolehlivým zákazníkům v případě, že opravdu nemáte možnost zaplatit předem převodem či online kartou. Napište e-mail nebo zavolejte.

Mějte krásné dny a přeji Vám všem méně deště, více vloček ;-)

Jiří Pouček
Hlavní medovinárník

Obrázky k článku